Jonas i vanvittigt comeback

Dagens to Finn jolle sejladser blev sejlet på samme bane som de slutte i går, "West" – og man må sige det må være et område og nogle forhold som passer Jonas helt vildt.

Efter at være blevet toer i dagens første sejlads, så alt ud til at skulle lykkes for ham.

Men sådan skulle det ikke gå!

Først  så det ud til at Jonas igen skulle tage den læ start, en start som han snart har patent på ved dette OL, men men – en lidt for uheldig timing, betød at Jonas kun lige kunne prikke båden over mærket, men den efterfølgende linje båd kunne han ikke passere uden at ramme! STRAF –

Strafffen blev udført umiddelbart efter starten, og Jonas var uundgåeligt sidst.

Midt oppe på første kryds er Jonas noteret som – ja 24! Jonas runder første mærke som 21, senere 19 i første gate og 10-12 ved sidste topmærke, for at ende som syver i mål.

Et comeback som ikke burde være muligt i dette felt. Jonas må gå så stærk, og slå så rigtigt på de vindspring - at de andre ligger søvnløse. Det lugter unægtelig af noget stort.

Læs udtalelser/interview med Ben Ainslie og Jonas Høgh på næste side


 

Jeg mødte en super veloplagt Jonas Høgh (og en lidt mere træt Ainslie) i mixed zone efter dagens to sejladser.

Ben Ainslie havde lige været forbi, han så noget slukøret ud – ja han lignede faktisk en der var lidt træt, og til den store hobe af journalister der var samlet, udtalte Ben:

"Man vågner jo ikke pludselig en morgen, og er blevet en dårlig sejler – jeg havde en skidt dag på vandet, længere er den ikke! Jeg mangler lidt kilo (4 kg. ,red.!) men ellers må jeg ud og gi' den en ekstra skalle. Jeg var ganske overrasket over at se Jonas så langt fremme for der er virkelig kamp om pladserne, så ingen kommer sovende til noget..." Ben Ainslie skyndte sig at takke af, og luskede over i klubben.

IMG 6494

Ben Ainslie så en smule træt ud, efter dagens sejladser som betød én plads NED af resultatlisten. Ainslie deler tredje sammen med tre andre sejlere med 22 point! Foto: Søren Øverup

Super oplagt Jonas Høgh

Det var en noget mere oplagt Jonas Høgh der strålede, med glimt i øjet og højt humør, og Jonas udtalte til den samlede verdenspresse.

"Generelt har jeg slået godt og rigtigt på vindspringene, men den fejl jeg laver i anden sejlads kunne have været kostbar. Jeg bør nok ikke gå så meget efter den optimale start, jeg kan klaer mig med mindre. Det var dumt, og jeg blev rigtig sur på mig selv, mange ved at jeg har noget af et temperament! Der skulle ikke noget til at "sætte mig op" på krydset, jeg har nærmest hidsig" - og Jonas fortsatte – "Jeg er lidt overrasket over Bens præstation, han ser ikke ud til at være på toppen, men jeg ved han kommer tilbage. Ben bliver også "tændt" af at sejle dårligt – han bliver også tanket op, så bare rolig, jeg er sikker på han kommer igen"!