OL: Den mest perfekte start

Der var ikke bare tale om to sejre, det lignede nærmest en magt demonstration af Jonas Høgh, da han sejlede to førstepladser hjem foran storfavoritten Ben Ainslie.

Ainslie sluttede to'er i begge sejladser men Jonas havde en margin som sjældent set, når Ainslie er med i feltet. Vi taler om en føring på over 50 meter i første sejlads, og i anden var de to så langt foran resten af feltet som sjældent set på dette niveau, stadig med stor afstand mellem Jonas og Ben Ainslie.

Jonas sejlede med autoritet

Det var med fartoverskud og enkelte gange hvor Jonas og Ben lå tæt, og Ben valgte at vende væk, sejlede Jonas bare videre hvilket skulle vise sig at være en rigtig beslutning. Næste gang de to mødtes var Jonas kommet længere foran...

IMG 6304

Meget tæt start på anden sejlads, endnu engang med Jonas ved læ mærke. Foto Søren Øverup

 

Alt i alt en fantastisk start for Jonas på OL, og på spørgsmålet om medaljer svarede Jonas:

"Det er alt for tidligt at begynde at tænke på det nu, der er rigtig lang vej hjem, men de resultater jeg har lavet i dag kan ingen tage fra mig" og fortsatte, "jeg har jo nok det store smil på nu og en times tid frem, herefter er det fuld fokus på de kommende dages sejladser"

Men du har slået Ben Ainslie i dagens to sejladser, han er vel stor favorit til guldet? "Ben er også kun et menneske, og ikke "unbeatable" hvilket Joans jo bestemt kan have ret i, når vi ser på dagens sejladser!

Jonas sluttede lige mix-zone interviewet af, overfor alverdens journalister med en stærk kommentar: "Selvom Ben skulle slå Paul Elvstøms rekord på fire guld medaljer, ja så ser jeg stadig Paul som den største sejler gennem tiderne", sådan!

Læs om Starbådens dag på vandet, samt Match Race, og interview med Team Meldgaard på næste side


 

Knapt så godt gik det for de to andre besætninger der var på vandet i dag. Starbåden med Michael Hestbæk og Claus Olesen var decideret uheldige med en vinddrejning, hvor de desværre lå på den gale side. Efter første runde, gik de gennem gaten som nummer fire, men på andet opkryds gik det galt, og de måtte tage til takke med en 12 plads. Anden sejlads blev ikke meget bedre, hvor den danske Starbåd blev noteret som 11'er. Bestemt ikke resultater som de to ambitiøse sejlere kan være tilfredse med

Matchrace – "to nede"

I den såkaldte mix-zone, hvor vi har mulighed for at tale med sejlerne efter dagens sejladser, fik vi lige en snak med Team Meldgaard, som måtte indkassere to nederlag ud af to mulige.

Det var godt nok også de helt store favoritter som pigerne mødte her på første dagen, GBR og USA. Begge sejladser var dog forholdsvis tætte, og Lotte Meldgaard var "ok" tilfreds. "Vi har fundet os selv, og fået trimmet ganske godt på plads, og så var det jo nok ikke de hold vi lige regnede med at få point mod, så nu ser vi fremad og glæder os til i morgen"

Hvordan var baneområdet, I sejlede jo på banen helt inde under land, med masser af tilskuere?

"Ja, det med tilskuerne var ret fedt, vi mangler bare lige at finde ud af hvordan vores "heppe-hilsen" skal være. Hvis nogen har gode ideer må de da gerne sende dem til os, var den umiddelbare reaktion" – Lotte, Sus og Tina supplerede hinanden: "bane området minder faktisk noget om Marstrand - Meget springende vind, der er virkelig noget at slå på, og det giver gode muligheder for at komme tilbage i gamet, hvis man skulle være kommet bagud"

IMG 6340

Jeg spottede lige Sus' fine OL-negle. De trænger godt nok til en op-larkering efter et par dage på vandet  Foto: Søren Øverup