Stig W: Fabelagtig sejlads med 12’erne

02-10-2009 13:28 Hans Henrik02 Oct 2009 11:28 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Vanity V (tv) og Sphinx kæmper her i første sejlads. Og det blev kun tættere som regattaen skred frem. Foto. Per Heegaard.

6 klassiske meterbåde, alle bygget før anden verdenskrig, var samlet på Øresund for at afgøre hvem der er bedst i Nordeuropa. Og det blev til 3 dages ekstrem tætte sejladser med en nervepirrende afslutning.

”Der var ingen, der vidste hvem der havde vundet, da vi krydsede mållinjen,” fortæller taktiker på den danske Vanity V, Stig Westergaard, og fortsætter:

”Under hele stævnet var der ikke mere end 2-3 bådlængder mellem de to første både, og sammenlagt blev de tre sidste sejladser afgjort med kun 11 sekunder. Sidste sejlads (en distancesejlads rundt om Flakfortet, Middelgrund og ind i Københavns Havn, red.) blev afgjort med mindre end to meter.”

Først til at krydse linjen var Vanity V der dermed blev den samlede vinder foran de tyske 12mR’ere Sphinx og Trivia.

Stor ros til de private arrangører
Superlativerne er mange når man snakker med Stig Westergaard om de klassiske 12mR’ere og deres regatta i weekenden.

”Fabelagtigt er nok nogenlunde det ord der beskriver sejladsen bedst. Det var usædvanligt godt arrangeret, i privat regi, med Patrick Howaldt i spidsen. Og så var det super hyggeligt – vi mødtes alle om morgenen på caféen til morgenmad og sluttede dagen af med fælles arrangementer om aftnen,” fortæller sejleren, der under Volvo Ocean Race var rorsmand på Team Russia.


6 helt unikke både. ”Det vil svare til at samle 10 Bugatti’er bygget før krigen – og det gør man ikke lige,” forklarer Stig Westergaard. Foto: Per Heegaard.


Noget af det bedste sejlads
At sejle på en klassisk 12mR er noget helt specielt. De aldrende både har noget helt specielt over sig, noget der selv for en erfaren sejler som Stig Westergaard kan være svært at forklare. Men America’s Cup og Volvo Ocean Race-sejleren er ikke i tvivl:

”Det er noget af det bedste sejlads jeg længe har sejlet – også sammenlignet med America’s Cup-sejladserne i Valencia.”

Se også galleriet med billeder fra Baresso Coffee Meter Yacht Cup .http://gallery.baadmagasinet.dk/index.php?gid=10975

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer