A-cat – ikke bare for en foilende elite

Skulle du få lyst til at sejle A-cat, kan det gøres for under 40.000 kr.

Når man taler om A-klassen tænker man ofte på helt nyudviklede, foilende både med decksweeper-sejl, aerodynamiske trampoliner, hydrauliske foiljusteringer og anden teknologi som Team New Zealand og andre ligesindede kan finde på. Men ...

Da klassen består af en langt bredere skare af sejlere end de topprofessionelle sejlere fra America’s Cup-miljøet, er der også forskellige muligheder som passer til alle, uanset pengepung, fysik og fingerfærdighed.

To VM-klasser
I 2018 har A-klassen fået tildelt to officielle VM-titler fra World Sailing, idet der er "open" – altså hvor der er fri foil-udvikling, og som det nye, "Classic" diciplinen fra før bådene blev foilende.

Det betyder at alle A-cats, uanset om den er foilende eller ej, kan sejle kapsejlads på allerhøjeste niveau. 
” Ved det seneste VM i Australien for to uger siden var både nr. 1 og 2 i classic-diciplinen tidligere medaljetagere ved OL i Tornado – altså alle de "gamle" A-cats er kommet til ære og værdighed igen. Den ældste båd ved VM var minimum 20 år og udstyret med alumast,” fortæller A-cat-sejler og den danske klasseforenings formand Tom Bojland.

De gamle drenge sejler endnu
Ligeledes gør "genindførelsen" af Classic diciplinen det muligt for de lidt mindre "akrobatiske" sejlere at sejle A-cat på højeste niveau. 
” Flere af deltagerne til VM, var et godt stykke op i halvfjerdserne,” konstaterer Tom Bojland.

Køb en A-cat
I Danmark er der p.t. indtil flere A-cat Classic på markedet til en fornuftig pris. Så hvis man vil i gang med sjov sejlads, så er muligheden der – også selv om man ikke vil kaste en formue efter det, eller gider sejle en båd hvor man bruger hjelm.

Læs mere på A-cat klassens hjemmeside her.
Produktnyt

80.000 til SUP&SURF i Hornbæk

Rindom i klar EM-føring før finaledag

Tager du ansvar for sikkerheden, skipper?

Ligastart med nye både og nye regler