Nu surfer danskere ind i VM-medaljeregnen

Der er lagt op til to store danskerdage tirsdag og onsdag under VM i Stand Up Paddleboarding i Kina, når mesterskaberne når til det tekniske ræs. Her har det danske SUP-landshold gode muligheder for at vinde en stribe VM-medaljer.

De største forhåbninger hænger på Casper Steinfath fra Klitmøller og Katrine Zinck fra København, der begge vandt bronze på distancen til VM sidste år i Danmark. Steinfath stiller op i SUP, hvor deltagerne står på brættet og padler sig frem med en padle. Katrine Zinck stiller op i Proneboarding, hvor atleterne ligger eller sidder på knæ på brættet og padler frem med hænder og underarme.

– Jeg glæder mig som en vanvittig til at kæmpe mod de allerbedste i verden om at hive flere VM-titler hjem til Danmark. Jeg har trænet rigtig hårdt til dette VM og lært meget siden EM på Sardinien, hvor det overhovedet ikke gik som forventet. Men jeg husker også fra min succes sidste år i København, hvor jeg vandt guld og bronze, siger Casper Steinfath fra Kina.

De to unge Thyboere, 17-årige Christian Andersen og 16-årige Caroline Küntzel kan også blade sig i medaljestriden i juniorklassen, mens Anders Elbæk Christensen i prone på en god dag kan blande i toppen.

I det tekniske ræs skal deltagerne ud på en 1,2 km lang bane med bøjevendinger, indlagte strandløb og store bølger. Banen skal gennemføres fire gange.

Forholdene er perfekte for danskerne på den sydkinesiske tropeø, Hainan, som lægger vand og strand til verdensmesterskaberne. Store, flotte bølger og en kraftig tropevind minder meget om forholdene i Cold Hawaii, hvor danskerne er vant til at træne. Det giver de danske surfere en fordel, fordi de er vant til at forcere de store bølger.
– De kan spare en masse energi, for de er vant til at træne i høje bølger. Det betyder, at de kan hente en masse placeringer, når bølgerne rammer. Så det bliver to fantastiske dage, siger landstræner Niels Lønberg.

Der er indledende heats tirsdag og finaler onsdag. Løbet kan følges live på isaworlds.com. Første start er tirsdag kl. 01.00 dansk tid.

Program
Tirsdag 27/11: Indledende heats i technical race
Cirkatider for danskerne (dansk tid i parantes)
10.45 (03.45): Casper Steinfath, Klitmøller
11.30 (04.30): Christian Andersen, Klitmøller
13.00 (06.00): Nicoline Rasmussen, Ålsgårde
13.45 (06.45): Caroline Küntzel, Thisted
14.00 (07.00): Opsamlingsheat, mænd
14.45 (07.45): Opsamlingsheat, kvinder

Onsdag 28/11: Finaler i technical race
Første start kl. 10.00 lokal tid (03.00 dansk tid).
Christian Andersen og Caroline Küntzel er i direkte finale i juniorrækken. Anders Elbæk og Katrine Zinck er i direkte finale i proneboarding.

Hele VM bliver dækket live, se det her.

Kilde: Pressemeddelelse fra VM i Stand Up Paddleboarding udsendt på vegne af Dansk Surf- og Rafting ForbundKort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt