Tyfon udsætter Casper Steinfaths medaljejagt til SUP VM

Programmet til VM i Stand Up Padling & Prone i Kina, der begynder fredag, er ændret på grund af en tyfon i området. Det betyder, at de to medaljefavoritter, Casper Steinfath i sprint og Katrine Zinck, på den lange distance, ikke kommer på vandet i weekenden for at forsvare deres medaljer fra VM sidste år. Arrangørerne afvikler i stedet SUP Surf-konkurrencerne, hvor Danmark ikke har nogen medaljechancer.

VM i Stand Up Padling and Prone finder sted på den sydkinesiske ø, Hainan, fra fredag 23. november til søndag 2. december 2018.

Ifølge det opdaterede program skal Casper Steinfath og Katrine Zinck på vandet i technical race tirsdag 27/11 – formentlig med finaler onsdag 28/11. De to vandt bronze i disciplinen sidste år ved VM i Danmark.
Sprinten med Casper Steinfath er foreløbig udsat til fredag 30/11. Men med turbulent vejr kan programmet blive ændret igen uden varsel. Alle ændringer bliver annonceret her.

Målet for VM 2018 er fem-seks medaljer. Ved VM i sidste år, der blev afviklet i Københavns Havn og Vorupør, vandt Danmark fem medaljer og blev nummer otte i nationskonkurrencen – det bedste danske VM-resultat nogensinde.
Casper Steinfath vandt guld på 200 meter sprint og bronze i det tekniske ræs. Katrine Zinck vandt bronze på den lange distance og i det tekniske ræs. Landsholdet blev nummer fire på stafetten i det tekniske ræs, som i surfing udløser en kobber-medalje.

Landsholdet består af syv atleter:

● Casper Steinfath (SUP Sprint + SUP Technical Race)
● Christian “Polar Bear” Andersen (SUP Long Distance, SUP Technical Race, SUP Wave og Junior SUP Technical Race)
● Nicoline Rasmussen (SUP Long Distance + SUP Technical Race + SUP Sprint)
● Caroline Küntzel (SUP Technical Race + SUP Wave + Junior SUP Technical Race)
● Niels Lønborg (SUP Long Distance)
● Katrine Zinck (Prone Long Distance + Prone Technical Race)
● Anders Christensen (Prone Long Distance + Prone Technical Race)

Casper Steinfath 25 år fra Klitmøller. Professionel Stand Up Padler. Deltager i SUP sprint og SUP technical race. Forsvarende verdensmester på 200 meter sprint fra 2017 og tre-dobbelt verdensmester på technical race fra 2013, 2014 og 2016. Vandt to gange sølv EM i september på technical race og long distance. Pt. nummer tre på verdensranglisten. Casper Steinfath har i 2019 10 års jubilæum som professionel padlesurfer og deltog i sit første VM i 2013.

Christian Andersen 17 år fra Klitmøller. Går på HF på Thy Mors HF & VUC. Deltager i SUP long distance, SUP technical race og SUP surf. Christian Andersen blander sig trods sine 17 år med verdenseliten og blev nummer fire og fik en kobbermedalje i technical race og nummer seks på long distance under EM i september. Dermed blev EM Christian Andersens internationale gennembrud. Som noget nyt har det internationale surfforbund (ISA) åbnet for en juniorklasse på technical race. Her er Christian Andersen en af medaljefavoritterne.

Katrine Zinck 28 år fra København. Deltager i Prone long distance og Prone technical race. Katrine Zinck vandt overraskende to gange bronze ved VM i Danmark sidste år på long distance i Københavns Havn og technical race i Vorupør i Thy. Hun var også stærkt medvirkende til, at Danmark blev nummer fire på stafetten.

Nicoline Rasmussen 30 år fra Ålsgårde i Nordsjælland. Deltager i SUP sprint, SUP long distance og SUP technical Race. Hun fik sin bedste internationale placering nogensinde under EM i september, da hun blev nummer fire og fik en kobbermedaljei technical race og nummer seks på long distance.

Caroline Küntzel 16 år fra Thisted. Deltager i technical race seniorer og junior og i bølgesurf (senior). Caroline Küntzel er en af Danmarks største padlesurf-talenter og er med til VM for at suge erfaring til sig.

Niels Lønborg 40 år fra Odense. Stiller op i SUP long distance. Niels Lønborg er efter Christian Andersen en af landets bedste på den lange distance. Han vil med sin rutine hente point til Danmark i nationskonkurrencen. Han er samtidig landstræner for det danske SUP/Prone-landshold.

Anders Christensen 32 år fra Odense. Stiller op i Prone long distance og technical race. Anders Christensen får sin landsholdsdebut på den international scene med sit første mesterskab i prone.
Produktnyt

Ligastart med nye både og nye regler

Anne-Marie Rindom har kurs mod EM-guld

Palby Fyn Cup: Dagen før dagen...