America’s Cup: Ingen testbåd til Team New Zealand

Hvor America’s Cup deltagerne plejede at lave nedskalerede modeller af deres både til testsejladser, har forsvarerne af titlen Team New Zealand valgt at teste udelukkende via computersimulation.

Priserne på udstyr og mandskab er steget, så det er meget bekosteligt at bygge en testbåd.
Som et resultat af det, har Team New Zealand valgt en anden tilgang til forberedelserne af America’s Cup 2021, og laver ikke en model af AC75-båden.

Mens udfordrerne Ineos Team UK, American Magic og Luna Rossa alle har lavet en nedskaleret version af deres både, har Team New Zealands designer Dan Bernasconi fortalt, at de ikke har så travlt med at få båden i vandet.

“Vi lægger energien i simulationer. Vi tror på vores ingenører og på, at de kan udvikle tingene på den måde. Det virkede sidste gang, så mens det er godt at se de andre teams teste konceptet, er vi temmelig fortrøstningsfulde over vores måde at gøre det på,” sagde han til New Zealand Herald.

Lidt spionage
Hvor de udfordrende teams har eksperimenteret med en masse forskellige situationer, fx. kæntringer, fortsætter Team New Zealand med ‘tørtræning’, men holder samtidig godt øje med udfordrerne.

”Vi har haft folk i USA og England og set, hvordan deres både sejler, og vi er meget interesserede – og holder nøje øje med hvad der sker. Vi får selvfølgelig viden fra det, og forhåbentlig kan de ikke se, hvad vi laver bag lukkede døre,” fortæller Dan Bernasconi.

ac teamnz web

Team New Zealand har teamet op med firmaet Spark, for at få mest muligt ud af deres 5G netværk, der tager testsimulationer op på et helt nyt niveau.
Netværket giver adgang til en masse data, som bådfart og belastninger på båden under forskellige forhold.
Produktnyt

Ligastart med nye både og nye regler

Anne-Marie Rindom har kurs mod EM-guld

Palby Fyn Cup: Dagen før dagen...