Route du Rhum: Multi 50 væltet i Atlanten

Multi 50 er 50 fods trimaraner, og den næste klasse som nærmer sig mål i Route du Rhum. Men Lalou Roucayrol i Arkema bliver ikke en af dem. Han er en af feltets mest erfarne i klassen, og har sejlet Route du Rhum fire gange. Men i de ustabile vindforhold der præger Atlanten lige nu, er det svært at blive på benene med en trimaran.

Squall i mørket
Ca halv syv i morges UTC blev Roucayrol ramt af en squall, et sky med kraftig vind. Det var stadig mørkt. Vindstyrken steg meget pludselig og voldsomt, og med en ny retning. Det medførte at Arkema, som på det tidspunkt lå på fjerdeplads i klassen, rejste sig op på højkant, og derefter lagde sig rette med bunden op og masten nedad. De nærmere detaljer er ikke kendt endnu. Søgangen i farvandet var meget kaotisk og svær, efter alle de nylige lavtrykspassager. Båden ligger nu op ned ca. 1.000 sømil øst for Guadeloupe.

Skipper i sikkerhed
Skipperen er inde i båden, og umiddelbart i sikkerhed. Trimaranen er bygget med forbehold for den her type hændelser, så der er exit-luge, kommunikationsmuligheder og andre sikkerhedsforanstaltninger på plads.

Tredje båd i mål?
Armel Tripon i Réauté Chocolat fører klassen. Han forventes i mål torsdag – i dagslys, og ny rekordtid for Multi 50. Går det som forventet, bliver han tredje båd til Guadeloupe, efter de to Ultime-trimaraner IDEC og Macif.

Thomson mod sejr
Længere bag stormer Alex Thomson mod Guadeloupe i sin IMOCA Hugo Boss. Han fører stadig klassen. Onsdag eftermiddag er han godt 600 sømil fra mål, 185 sømil foran Paul Meilhat (SMA).

Tracking og ranking her

lalou roucayrol web

Lalou Roucayrol væltede i hans Multi50 'Arkema' - men skulle være ok, og stadig om bord/inde i båden, der er bygget til sådanne hændelser.
Produktnyt

Ligastart med nye både og nye regler

Anne-Marie Rindom har kurs mod EM-guld

Palby Fyn Cup: Dagen før dagen...