Route du Rhum: Frankrig – Caribien på under syv døgn?

7 døgn, 15 timer, 8 minutter og 32 sekunder. Det er helt nøjagtig den tid det tog Loick Peyron at sejle de 3.550 sømil fra St. Malo i det nordlige Bretagne, til Guadeloupe i Karibien. Og det er den stående rekord, sat af den franske sejlerlegende under forrige Route du Rhum i 2014. Han sejlede den gang Banque Populaire VII, samme båd som Armel Le Cleac’h havarerede og væltede med for få dage siden.

Under syv døgn?
Men den rekord bliver formentlig udslettet i løbet af det kommende døgn. Geniet Francois Gabart tordner nemlig lige nu over Atlanten i sin Ultime trimaran på 105 fod, Macif, med kurs mod Guadeloupe. Og hvis der ikke opstår problemer i form af break-downs, personskade eller uventet vejr, vil han sætte en markant ny rekord. Måske endda under syv døgn, siger prognoserne.

Små marginer
Dog skal der ikke meget til, før det bliver Francis Joyon, der vinder Route du Rhum, og sætter ny rekord. Joyon er i skrivende stund 110 sømil bag Gabart, og i både hvor 30 knob på loggen er helt almindeligt, er 120 mil meget, meget lidt.

Thomson holder stand
De to Ultime-trimaraner har for længst lagt uvejret bag sig, og er nu vel etableret i passaten. Så nemt er det ikke for deltagerne i de øvrige klasser. IMOCA-klassen er dog også kommet pænt sydpå. Her er feltet af potentielle vindere snævret ind til fire: Alex Thomson er stadig på toppen, men franskmændene Paul Meilhat, Vincent Riou og Yann Eliès har også formået at sno sig pænt igennem de meget svære forhold i racets første fase. De er tæt i hælene på Thomson, som ikke skal lave mange fejl, før han er overhalet. I Frankrig nyder Paul Meilhat stor respekt, og insidere betragter det ikke som en overraskelse, at netop han er så langt fremme.

Stærk brite nummer to
Class 40: Yoann Richomme holder fast i føringen, men Phil Sharp er lige i hælene på ham, og med en lang stribe franskmænd i kølvandet er intet afgjort her. Der er stadig et par tusinde sømil tilbage for Class 40-sejlerne.

Se live tracking og resultater her:

Skærmbillede 2018 11 11 kl. 08.20.25

Mere end spændende. Her søndag morgen kl. 8 kun 56.1 sømil mellem de to førende og under 300 sømil hjem.
Produktnyt

Ligastart med nye både og nye regler

Anne-Marie Rindom har kurs mod EM-guld

Palby Fyn Cup: Dagen før dagen...