Route du Rhum update: Gabart halvvejs til Guadeloupe!

Fjerde dag af Route du Rhum: Rapporter fra sejlerne handler i høj grad om hvor trætte de er. Lige siden starten i søndags har de sejlet i ekstremt vejr, og især bølgerne har gjort livet besværligt. Den ene lavtryksfront har afløst den næste, og vinden har mest været foran for tværs. Og bortset fra de to flyvende Ultim-trimaraner i front, er det ikke slut endnu. Endnu mere stormvejr er på vej. Enkelte sejlere har forladt den havn de søgte læ i, men mange af dem sejler kun et stykke, før de søger ind igen for at passe på båden og sig selv.

Fire døgn i stormvejr
Men som man kan se på trackingen (https://www.routedurhum.com/en/cartography) er det en hel del sejlere, som er blevet til havs, og som har kæmpet sig igennem uvejret i samtlige fire døgn. Tre af dem har mistet masten, flere har fået skrogskader som følge af de ekstreme bølger – men mange er stadig sejlende, og endda i racing-modus.

Ultim Class:
Sejlsportens Mozart, Francois Gabart (Macif), har omsider skabt en pæn distance til Francis Joyon (IDEC Sport). Gabart er allerede halvvejs til Guadeloupe, og ligger på samme breddegrad som de kanariske øer. Han har 120 sømil forspring på Joyon. Det går stærkt – rigtig stærkt! De to Ultim-både har lagt de ustabile lavtryk bag sig nu.

IMOCA:
Alles øjne er på Alex Thomson (Hugo Boss), som skabte sig et forspring tidligt, ved at vælge en nordlig og vestlig rute – som den eneste. Han skal nu sydpå, og ind foran de nærmeste konkurrenter, uden at havne for tæt på højtrykket. Sker det, mister han alt han har kæmpet for. Boris Hermann (Malizia 2) og Paul Meilhat (SMA) er syd for for Thomson og kun ca 60 sømil bagud. Foreløbig ser det lyst ud, men marginerne er små.

Multi 50:
Et rent fransk opgør, de første både er lige nordøst for Azorerne. Arkema, som førte, men søgte nødhavn, er i gang igen.

Class 40:
Yoann Richomme (Veedol-AIC) fører foran britiske Phil Sharp. 37 både er stadig sejlende, men flere forventes at vende tilbage fra racet, når vejret bliver bedre. Hovedparten af feltet er først nu kommet fri af Biscaya-bugten. Men ikke fri af uvejret: Helt frem til søndag, måske mandag, vil Class 40-sejlerne have meget hårdt vejr.

Route de Rhum er en singlehand-sejlads på ca. 3.500 sømil, som sejles fra St. Malo på den franske vestkyst, og til Guadeloupe i Karibien.

Phil Sharp

Godt brugt, og noget træt ser Phil Sharp ud. Phil ligger nummer to i Class 40 løbet.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt