Fra venstre ses Jens Als Andersen og Erik Venøbo fra Skandinavisk Singlehandsejlerforening, Philip Cossen fra Silverrudder Challenge Jacob Handrup, Kasper Wedersøe og Jan Møller ligeledes fra Skandinavisk Singlehandsejlerforening samt Morten Brandt Rasmussen fra Vegvisir Race.

Samarbejde om sikkerhed

04-11-2018 09:38 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Efter flere stormfulde oplevelser for både Danmark Rundt Inshore, Silverrudder Challenge og Vegvisir Race indgår parterne nu et samarbejde, der skal gøre arrangementerne mere sikre for deltagerne og deres både og udstyr.

Lørdagen den 3. november kl. 10.00 var der generalforsamling i Skandinavisk Singlehandsejlerforening, som er den danske forening for singlehandsejlads. Forud for dette møde havde foreningen taget initiativ til en afsøgning af mulighederne for et samarbejde mellem de toneangivende aktører på single- og shorthand-scenen. 

Klokken 8.00 i Kerteminde var Jan Møller, Erik Venøbo, Jens Als Andersen, Kasper Wedersøe og Jacob Handrup mødt op fra Skandinavisk Singlehandsejlerforening. Silverudder Challenge var repræsenteret af Phillip Cossen mens Morten Brandt Rasmussen repræsenterede Vegvisir Race.

Ønsker øget sikkerhed
Ønsket om at samarbejde om udformningen af et fælles sikkerhedsfundament skal ses i lyset af de mange erfaringer, der er høstet siden 2012, hvor Silverrudder Challenge startede singlehand-bølgen i Skandinavien og Nordtyskland. Selvom 2018 blev et dramatisk år for Vegvisir Race og Silverrudder Challenge, har også Danmark Rundt oplevet kritiske situationer, hvor JRCC har været tilkaldt. Derudover har de tre parter også egne erfaringer fra helt uproblematiske events og fra det praktiske arbejde med sikkerhedstjek, etablering af sikkerhedsorganisation og lignende. Det var disse og lignende erfaringer, der var på dagsordenen med det formål at afsøge om der kunne etables et samarbejde om sikkerheden for kommende single- og shorthandkapsejladser.

– Vi har indtil i dag stået i hver vores silo med hver vores sejladser. Mødet i dag skulle vise, om vi kunne nå til enighed om at samarbejde fremadrettet. Og jeg kan med stor glæde konstatere, at det er tilfældet. Mødet viste et stort engagement og stor villighed til at dele erfaringer. Formålet er naturligvis, at vi ønsker, at vi som arrangører har gjort mest muligt for at sikre deltagerne og deres både i vores kapsejladser. Yderligere ønsker vi at fastholde og styrke det momentum singlehandsejlads har fået i Danmark, siger Jacob Handrup formand for Skandinavisk Singlehandsejlerforening.

Klar til 2019-sæsonen
Singlehandsejlerne vil være til stede på Dansk Sejlunions Klubkonference, hvor de vil bidrage til den generelle debat om sikkerhed under kapsejladser. Udgangspunktet for formuleringen af de kommende danske single- og shorthand retningslinjer bliver følgende skriv fra World Sailing: ”World Sailing Offshore Special Regulations – race category 3”. Det er en omfattende skrivelse og øvelsen bliver at forenkle og tilpasse indholdet til de forskellige danske sejladser. Efterhånden som arbejdet skrider frem vil de øvrige arrangører af singlehanded sejladser blive inviteret til at deltage.

– Det kommer til at tage flere møder og en del email-korrespondance, hvor vi skal fjerne det overflødige set i en dansk sammenhæng. Og så skal vi have gradueret de danske sejladser, for det siger sig selv, at der vil være forskellige krav til en kort natsejlads som Vegvisir Race’s 86 sømil bane og Danmark Rundt Offshore, der i alt er 730 sømil lang. Men vi kan allerede nu love, at vi er klar med anbefalingerne til 2019 sæsonen, siger Jacob Handrup.

I næste udgave af magasinet BÅD, som udkommer ultimo november, får du en længere beretning fra årets Vegvisir, og så bringer vi tre længere interviews, med nøgle personer i Singlehand sejlads - det hele handler om, ja - sikkerheden i disse sejladser. 

Hvis du vil vide mere
Du kan som nævnt møde repræsentanter for Skandinavisk Singlehandsejlerforening på Klubkonferencen 16.-17. november i Vingsted. Derudover vil foreningen også være tilstede på Bådemessen i Fredericia i slutningen af februar. Du kan læse mere om foreningen her, og på den grupper der er oprettet på Facebook her

Du kan læse mere om Silverrudder Challenge, hvor tilmeldingen åbner den 24 marts, eller få viden og info om Vegvisir Race, hvor du allerede nu kan tilmelde dig i enten singlehand-kapsejladsen, eller et, af i alt tre doublehand-løb.

De toneangivende klubber
Singlehandsejlerforeningen står bag sejladserne Danmark Rundt in- og offshore samt Anholt Lone Star, Svendborg Amatør Sejlklub arrangerer Silverrudder Challenge, mens Morten Brandt Rasmussen står bag og arrangerer Vegvisir Race fra Nykøbing Falster i tæt samarbejde med Sejlklubben Vikingen, Motorbådsklubben Nykøbing, Nysted Sejlklub, Guldborgland Bådelaug og Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund. Efterhånden som arbejdet skrider frem vil de øvrige arrangører af singlehandede sejladser bliver involveret. Yderligere information: Skandinavisk Singlehandsejlerforening; Jan Møller 3248 5030

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer