Match Race: 4.plads til Palludan – finaler udeblev

Sidstedagen til Swiss International Women’s Match i Ascona, Schweitz levede ikke helt op det lovede. Planen for lørdag var at få gennemført de sidste Round Robin før kl. 13, og få sejlet både semifinaler og finaler om eftermiddagen. Men sådan kom det ikke til at gå. Flere fik ikke sejlet alle deres kvalifikationssejladser Round Robin, og der blev ikke tid til at sejle hverken petit finale (om 3.- og 4.-pladsen) eller finale. Tiden var løbet ud. Mega nederen, som man siger på nu-dansk.

Øv øv øv

– Vi har lige tabt semifinalen. Vi har ellers sejlet rigtigt godt. Vi var langt foran i den sidste og så døde vinden og de andre kom foran til sidst. Øv øv øv, siger Trine Palludan til Bådmagasinet.

Så i alt tabte Team Kattnakken 2-0 til franske Claire Leroy og Mermaid Sailing Team. Tiden var gået så der var ikke tid til at sejle om 3.- 4. pladsen. Så det endte med en 4.- plads til Palludan, baseret på resultaterne fra de sejlede sejladser.

Ikke helt fair sejlads

– Vi er fint tilfredse med en plads i semi. Selvfølgelig ville vi gerne have gået videre og sejlet petit finale, men det vigtige var at vi sejlede supergodt. Vi var foran i begge sejladserne mod Leroy, (tabte den første med 1 meter på stregen) og særligt i den sidste var vi virkelig langt foran, men vinden døde helt og Leroy fik et puf og i kom i mål først. Det var ikke en fair sejlads, men sådan noget der sker, når der er så lidt vind og løbsledelsen er presset på tidsplanen, forklarer Trine Palludan.

De andre i semi fik kun en sejlads igennem, deres anden sejlads blev afblæst.
– Og det burde vores måske også have været. Vi fik desværre aldrig sejlet finale eller petit final grundet tidsfristen og manglende vind, og så læner løbsledelsen sig op af sejladserne i Round Robin, konstaterer Trine Palludan

 – Det var besluttet at man kl. 13 ville slutte Round Robin og gå til semi, men de besluttede aldrig hvornår man ville gå til finale og petit finale, så det blev en lidt ærgerlig afslutning på et meget vådt, koldt og vindstille stævne, hvor vinden på intet tidspunkt, i de fem dage vi sejlede, kom vi ikke over de 4 sekundmeter. Ærgerligt, at vi aldrig fik lov at sejle om 3.-pladsen. Nu fortsætter træningen lidt endnu så vi kan blev klar og endnu bedre til den næste spændende sæson, hvor vi har en podieplads til VM i lysekil som mål, slutter Trine Palludan fra Schweitz.

Henriette Koch og Team WOW manglede at sejle to sejladser i Round Robin, og fik en 6.-plads (også baseret på deres resultater ud fra procent vundne sejladser).

Du kan se resultaterne her.Seneste nyheder

Brug båden som sommerhus

Sejltur til verdens ende

Nye ladere fra CTEK til mindre motorbåde

Vask af dit tovværk