Svære forhold til Match Race i Schweitz

Trods vanskelige vejrforhold ligger Trine Palludan og Team Kattnakken godt efter torsdagens sejladser.

Swiss International Women’s Match kom dårligt fra start. Ingen vind onsdag, og styrtregn torsdag, der dog aftog ved middagstid, for at blive afløst af springende vind fra 1-3 m/sek.
Langt om længe kom Team Kattnakken og Team Women On Water (WOW) endelig på vandet og der blev sejlet. Alle teams fik mellem to og fire sejladser.

– Man kan åbenbart ikke rigtigt regne med vejrudsigter hernede, da det er meget komplekse forhold, fortæller Trine Palludan fra Schweitz.

Trine Palludan vandt begge sine sejladser, og ligeså de to franske teams med Pauline Courtois og Claire Leroy ved rorpinden. Henriette Koch fik tre sejladser, men vandt kun den ene.
Men med det lille antal sejladser kan alting nå at ændre sig hurtigt.

trine palludan schweitz web
Trine Palludan og Team Kattnakken ved Lago Maggiore i Schweitz. Der er ikke megen vind ...

– Nu er der sejlet fire flights under meget svære forhold. Vinden er meget let og virkelig springende. Vi har fået sejlet to matcher og vundet begge. Henriette er på en sejr og to nederlag, siger Trine Palludan.

GPS-styrede mærker

Henriette Kochs ene nederlag kom efter en lidt ærgerlig straf for at ramme et mærke.
– Mærkerne her er GPS-styrede, og de kan derfor pludselig flytte sig 1-2m til luv, hvis de er drevet lidt mod læ, en meget pudsig situation. Så hvis man skal sejle med det i længden, kommer det vist til at kræve en regelændring, konstaterer Trine Palludan.

– De lover dejligt vejr i morgen, meen vi vil gerne se det før vi tror det. Vi tror at de går efter at få Round Robin færdig, så gælder det om at gøre alt hvad vi kan, for at holde os blandt de første fire både, for de kommer helt sikkert til at skære i formatet, eftersom stævnet skal slutte lørdag. Der er 17 flights i alt i første stage, slutter Trine Palludan.

Se resultaterne efter torsdagens sejladser her.Seneste nyheder

Brug båden som sommerhus

Sejltur til verdens ende

Nye ladere fra CTEK til mindre motorbåde

Vask af dit tovværk