Golden Globe Race: Susie Goodall er sejlet i læ

Efter pitstop i Hobarth, Tasmanien har Susie Goodall fundet læ for en kommende storm. Se videoer af den seje sejler.

Efter et velfortjent hvil ved Hobarth i Tasmanien er Susie Goodall igen på farten. Hun havde lagt kursen østpå, men en kraftig storm, har fået hende til at gå nordpå, op til Safety Cove (det hedder den!) ved Port Arthur for at ligge i læ til stormen er ovre. Der forventes vindstød på over 60 knob fra en vestlig retning.

Pitstop i Hobarth

29-årige Golden Globe Race-skipper Susie Goodall har overstået sit pitstop i Hobarth, Tasmanien. Det er det eneste pitstop i Golden Globe Race, her skal sejlerne aflevere fotos, videoer mm. de har optaget under turen. Pistoppet bruges især til at få repareret ting på båden, og det gjorde Susie Goodall også på sin Rustler 36 ”DHL Starlight”. Der var en selvstyrer der skulle repareres og en masse begroning, der skulle skrubbes væk.
Humøret fejlede ikke noget, og hun indledte sine 12 timer for anker med at få en velfortjent lur, før hun påbegyndte vedligeholdelsesarbejdet på båden ved daggry.

susie hobarth ankomst web
Susie Goodall ankom til Hobarth om natten, og lå for anker i 12 timer, for at fikse vindror og fjerne begroning.
Foto: Christophe Favreau/PPL/GGR

Tabte snorkel og skrubbe

Begroningen var ikke lige så slem som på Uku Randmaas båd ”One and All”, da den estiske sejler passerede Hobart i fredags.
"Jeg har skrubbet bunden, hver gang der har været mulighed for det, så det er ikke så slemt", forklarede hun, før hun hoppede i en våddragt og dykkede under båden. To timer senere, på bekostning af en skrubbe og snorkel, der var gået til bunds, var skroget rent igen. Problemet med hendes vindror til selvstyreren var mere alvorligt, men efter at have løsnet systemet fra bagsiden af båden, tog det kun 20 minutter at justere tænderne igen, så den igen kan styre båden ned ad bakke.

susie hobarth skader web
Susie Goodall har problemer med rifter på hænder og fingre, og har måttet vikle dem ind i tape. Foto: Christophe Favreau/PPL/GGR

Det værste

Set i bakspejlet har det værste været Det Indiske Ocean, siden starten d. 1. juli fra Les Sables d'Olonne.
"Det Indiske Ocean har lige været helt forfærdeligt. Stillehavet bliver blå himmel og 25 knob vind lige bag mig hele vejen til Kap Horn", joker Susie Goodall med et smil.

Det var stormen for to uger siden, der står mest levende i erindringen.
"Det var brutalt – det tog mig en uge at komme mig over den! Søen kom fra alle retninger, og jeg blev ved at blive slået ned. Jeg kæmpede virkelig med vindroret, som var bøjet og ikke længere kunne styre ned ad bakke. Jeg var nødt til at styre for at holde bådens næse op i bølgerne, men selv da kom der nogle bølger og slog os sideværts. Selv efter det værste var overstået, fik jeg stadig bank et par gange mere af den oprørte sø".

Susie Goodall har vand nok til en måned, ikke nok til at komme til Kap Horn, men hun håber på regnvejr undervejs. Susie satte sejl for at komme forbi Tasmanien og sejle ud i det sydlige Stillehav. Her forventes en anden sydlig storm i to dage. Som vi indledte artiklen med at fortælle, ligger Susie Goodall nu i Safety Cove, og venter til stormen er ovre.

Ankomst til Hobarth


Vindroret fikses

Så skal der fjernes begroning


Intw. med Susie Goodall i Hobarth


Afgang fra Hobarth
Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News