Nyt salg af ligabåde – J/70-miljøet vokser

Efter blot få dages udbud var seks af Sejlsportsligaens syv J/70'ere lovet væk. Klubberne nøjes ikke længere med en enkelt båd, siger projektleder i Sejlsportsligaen Peter Wolsing.

For fjerde gang på blot fem år er Sejlsportsligaen i gang med at sælge ligaflådens syv J/70'ere. Allerede få dage efter annonceringen var seks af bådene lovet væk - og ved udgangen af oktober er tre både solgt, og de sidste fire er lejet ud med forkøbsret, fortæller Peter Wolsing, projektleder i Sejlsportsligaen, til Dansk Sejlunions nyhedsbrev KAPSEJLER.

Dermed er der udsigt til yderligere vækst i det danske J/70-miljø, som efterhånden nærmer sig 50 både i klubregi. Vækstraten blev senest understreget med hele 34 startende både ved J/70-DM (Grundig Sailing Cup) i begyndelsen af oktober. Til sammenligning var der blot ni både med ved DM i 2017.

Bådene gør en forskel

”Det er en virkelig positiv udvikling. Især fordi, vi får mange tilkendegivelser om, at bådene gør en forskel i klubberne, hvor der er rift om at sejle i dem," siger Peter Wolsing.
"Jeg fornemmer en holdningsændring. Det, vi oplever nu, er, at klubber, der tidligere var længe om at beslutte sig for køb af den første båd - de kommer nu tilbage og er uden tøven klar til at købe nummer to."

Tilbud om leje

Wolsing tilføjer, at klubberne har mulighed for en "blød opstart" ved at leje bådene af ligaen i første omgang – frem for at afregne hele købesummen up-front.
"Lejetilbuddet tilgodeser klubberne, fordi bådene kommer i brug allerede, mens man arbejder på at skaffe den sidste finansiering. Det er en nul-forretning for ligaen, men en god forretning for klubberne."
Det hører med, at J/70-miljøet efterhånden dækker hele landet fra Thisted i nordvest over Fyn og til klubberne langs Øresund.
"Jo bedre fordeling over hele landet, jo stærkere bliver miljøet og netværket i sidste ende," fastslår Peter Wolsing.

Liga, WOW og Youngsters i 2019

Sejlsportsligaen afsluttede for få uger siden sin femte sæson – i år med KDY som dansk mester for første gang. Ligaen fortsætter nogenlunde uforandret i 2019.
"To divisioner er det naturlige niveau. Enkelte nye klubber kommer til, og andre trækker sig. Og vi fortsætter med at give sejlere fra Youngsters og WOW mulighed for at stille op i 2. division. På den måde åbner vi ligaoplevelsen for nogle sejlere, som ellers ikke ville få chancen," forklarer Peter Wolsing.
Youngsters og WOW (Women on Water) har været årets to nyskabelser i ligafamilien. Begge med succes. Især WOW har nærmest katapulteret interessen for kvindesejlads. Også Youngsters er kommet godt fra land ved de to sejlercamps i Horsens (april) og Oure/Lundeborg (juli).

Kom til Youngsters i Rungsted

Youngsters runder 2018-sæsonen af med en "julecamp" i Rungsted, 3.-4. november. KDY er arrangør af camp'en, der er åben for alle unge sejlere i alderen 15-23 år.
Læs mere om Youngsters i Rungsted her.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt