Spindrift jagter rekorden

Spindrift Racing skulle oprindelig have afsluttet sæsonens in-shoresejladser, og derefter gå i standby-mode for at at vente på det rette vejrvindue, til at prøve kræfter med Jules Verne Trophy – en non-stop jordomsejling. Men det går ikke altid som planlagt, da M32-sejladserne i Shenzhen, Kina fra d. 8.-12. november ikke bliver til noget.
Spindrift Racing udnytter nu den ændrede kalender til at fremskynde sejladsen jorden rundt, og går nu at venter på en gunstig vejrudsigt.

Den 12 mand store besætning på maxi-trimaranen med skipper Yann Guichard i front, går nu i venteposition fra 5. november, for at få optimale betingelser til at slå den eksisterende rekord på 40 dage, 23 timer, 30 min. og 30 sek., som Francis Joyon satte i 2017. Adskillige dygtige skippere har over årene forbedret rekorden, bl.a Bruno Peyron, Loïck Peyron, Franck Cammas og Peter Blake/Robin Knox-Johnston.

Maxi-trimaranen ligger i Brest fra d. 5. november, hvor de venter på det rette vejrvindue til at forsøge at slå rekorden jorden rundt non-stop.

Spindrift 2 er 40 meter lang, har en mastehøjde på 38 meter. Storsejlet er på 374 m2, gennakker på 440 m2. Båden vejer 21 tons.

Se, hvem besætningen er, og læs mere om Spindrift Racing her.Seneste nyheder

16 havne sammen om nyt turismefremstød

'Livline' fra Esmark til Waterz

To nye konsulentjob ledige i Dansk Sejlunion


Sailing World News