Team Pelle P tager første WOW-sejr

Allerede fra start var det en god håndfuld af de danske hold, der tog føringen. Der var tæt løb mellem HELLERUP SEJLKLUB WHITE, TEAM KATTNAKKEN og TEAM PELLE P, hvor sidstnævnte til sidst tager den sidste og afgørende prik. Der blev sejlet i alt ni flights i det kendte format med seks J/70’ere fra Sejlsportsligaen.

’Hall of Fame’ mødtes i Sundby

Mere end 90 kvinder stod klar ved registrering i Sundby Sejlforening lørdag morgen da WOW COPENHAGEN SAILING EVENT startede.
– Mest af alt mindede det om "Hall of Fame", lød det fra Henriette Koch, en blandt flere kendte og rutinerede sejlere.
– Det var så fantastisk at se så mange ansigter man kendte samtidig med, at der også er så mange nye sejlere samlet. Det er også det som er særligt med J/70’erne, her kan alle niveauer være med og stadig få en fed oplevelse, konstaterer Henriette Koch.
Henriette Koch er også en af de to bærende kræfter bag initiativet Women On Water, WOW. Sammen med Josefine Boel Rasmussen har de startet WOW for under et år siden, og nu også afviklet deres første event.

Der var i weekenden en masse blandede hold og sejlere repræsenteret. Det yngste hold, TEAM RUNAWAY havde eksempelvis aldrig sejlet sammen før og to af dem havde ingen J/70’er erfaring, mens andre hold har været til bl.a. Women’s SAILING Champions League sammen. Niveauforskellene har på ingen måde været en hindring for at have det sjovt på banen, hvis man spørger nogle af de hold ,som ikke endte med en topplacering.

Vi lærer meget af de andre

De lokale helte fra SUNDBY MARLINS, forklarer efter lørdagens ene 6. plads.
–Vi er generelt meget tilfredse med vores placeringer. Efter vi hørte om WOW begyndte vi at sejle sammen, men det er kun blevet til max 20 timer sammen. Der er så mange tidligere OL-sejlere, verdensmestre og dygtige hold med, så vi er meget tilfredse med vores resultater, og vi lærer så meget af de andre sejlere, fortæller Ditte Andreasen. SUNDBY MARLINS endte på en 16. plads.

Regn, vind, strøm, sol og masser af glade sejlere

Forholdene var uden tvivl lidt voldsomme til weekendens stævne. Ligesom andre steder i landet blev træningssejladserne også aflyst fredag grundet vejret. Lørdag var vejret stadig udfordrende med vindstød op til 20 m/sek., men sejladserne blev startet og gennemført som planlagt, men mange af holdene var alligevel lige nede og vende i bølgerne.

Mandefald hos Team Pelle P

Allerede efter de første sejladser lagde flere af de danske team sig i spidsen, selv om flere af de udenlandske hold kæmpede for at holde fast i en TOP 5.
HS WHITE med Skipper Trine Abrahamsen var dog svær at nå. Hun lagde ud med fem prikker, og lørdagen bestod således af rene førstepladser. Holdet startede søndagen med at lave en 2. plads, og gav dermed Team Pelle P plads til at komme op og tage føringen. Lotte Meldgaard fra Team Pelle P var så uheldig at forvride knæet lørdag og kunne derfor ikke sejle søndag. En anden kvindelig sejler sprang til, og hjalp Team Pelle P til sejren.

Et af de andre hold, Team Kattnakken med Trine Palludan ved roret, havde modsat de to andre hold et par 3. pladser fra lørdagens sejladser, og de endte med at tage 3. pladsen, kun overgået af Team Pelle P og HS WHITE.

vindere 2018

Neil Pryde Sails støtter det gode initiativ

Sundby Sejlforening havde virkelig knoklet med at gøre klar til de mange gæster, og var lykkedes med at få stor lokal opbakning fra partnere og sponsorer. En af dem var Neil Pryde Sails, der valgte at sponsere et ’Neil Pryde Sails’ WOW-trofæ, som en stor gestus til sejlerne, og et trofæ de meget gerne ser være en vandrepokal.
Søren Andersen fra Neil Pryde Sails fortæller om bevæggrunden for at skænke pokalen.
– Vi er meget begejstrede for initiativer som dette, og vil gerne støtte det i fremtiden. Vi håber at der kommer flere WOW-stævner, så pokalen kan vandre rundt. At pigerne får en idé for under et år siden, og til at vi i dag har et stævne, der er så populært, dét mener vi er lovende for sejlsporten, både i Danmark og i Europa, fortæller Søren Andersen fra Neil Pryde Sails Denmark.

Stolte Sundby – det her er bare WOW!

– Vi gav jo egentlig bare miljøet en lillefinger, men de har virkelig taget en arm på den gode måde. Kvinderne har taget konceptet til sig med storm, fortæller Josefine Boel Rasmussen, Sundby-sejler og initiativtager til WOW.
Ideen startede efter et stævne i Porto Cervo, hvor Josefine Boel Rasmussen og Henriette Koch sejlede SAILING Champions League og undrede sig over, at de var det eneste kvindehold med i finalen. Sammen med Sejlsportsligaen fik de to piger stablet et koncept på benene, vendt ideen med Sundby Sejlforening og under et år senere er det første stævne nu afviklet.

Formand Jørgen Erik Jensen sluttede også søndagens takketale af med at fortælle, hvor stolte Sundby Sejlforening er over at stable sådan et stævne på benene, med så kort varsel.
– Der skal lyde en stor tak til alle hjælpere og folk bag stævnet, det har været en kæmpe succes for os og vi håber at kunne arrangere et lignende stævne snart igen.

Vinderne blev hyldet og fik overrakt præmier af formanden for Dansk Sejlunion Line Markert, som også selv har været med i WOW fra den spæde start. Selv har formanden været med til at træne i de kolde vintermåneder, til nu at kunne overrække det første WOW Neil Pryde Sails-trofæ til vinderne.

Se den fulde resultatliste og deltagerliste på sejlsportsligaen.dk.Kapsejlads

Nu kan du låne en Wayfarer - kvit og frit

Kort nyt

Ny teknologi skal øge sikkerheden i delebåds-koncept

Kapsejlads

Fuldt program i Skovshoved denne weekend

Kort nyt

I ❤️ NELLA DAN: Om kammeratskab på et dansk polarskib

Kort nyt

Flere end 800 aktioner i 2021!

Bådudstillinger

Boom i besøgende på Genova Boat Show

Motor

Racebird i fuld størrelse afsløret i Monaco

Kort nyt

Hold på hat og briller - stormende kuling på vej

★ Test af sejlbåde

★Arkivet - Luffe 40.20: Forførende luksuriøs sportscruiser

Udvalgte artikler *