Torsdag eftermiddag under en truende og grå himmel i Svendborg Havn

Opdateret: Silverrudder start udskudt til lørdag 8:15

20-09-2018 15:40 Morten Brandt
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Skal der sejles eller skal der ikke sejles Silverrudder? Skippermødet kl. 17 vil give svar på dette spørgsmål – eller vil det nu også det?

Opdateret 17:10. Løbsledelsen har beslutte at udskyde starten på årets Silverrudder til kl.08:15 lørdag morgen på grund af meget hård vind.

Mens nogle sejlere forlader havnen, tager andre ud for at træne på Svendborgsund. Endelig er der dem der forholder sig apatisk afventende på, hvilken afgørelse Svendborg Amatør Sejlklub vælger at komme op med, når skippermødet går i gang kl. 17.00. For havnen er tyk af rygter om, hvad der kommer til at ske.

Forklaringen er det stormvejr, der i disse timer nærmer sig landet. Prognoserne siger samstemmende, at er kommer vindstyrker mellem 30 og 40 knob med vindstød over 50 knob. Sker det, bliver det endog meget vanskeligt at gennemføre en Fyn rundt solo. Det er især rundingen af Fynshoved, der står som et kardinalpunkt for sejladsen, og vinden ser først ud at begynde droppe fredag ved 21-22-tiden.

Rygterne løber

Grunden til, at rygterne løber hurtigt på Jessens Mole i Svendborg er, at det eneste der er blevet meldt officielt ud fra Silverrudder Challenge om den kommende storm, var da klubbens Philip Cossen på Facebook gruppen, Silverrudder, i tirsdags skrev følgende:

”The SILVERRUDDER team is closely monitoring the weather situation hour for hour. At this stage, we cannot answer questions on our intentions, but will base final decisions on a detailed analysis of the developing weather situation”.

Altså, man følger udviklingen i vejret, men afventer med at træffe nogen beslutninger. Der er med andre ord ingen der ved, om der startes planmæssigt fredag kl. 10.00, om sejladsen bliver udsat, om de store både får lov at starte, mens de små må blive i havn, om der eventuelt bliver sejlet en alternativ rute lørdag eller om det hele bliver aflyst.

Om det er denne usikkerhed der har fået mange af den 450 tilmeldte til at blive hjemme, eller sejle hjem igen vides ikke. Faktum er i hvert fald, at der er langt til 450 deltagende både, når man kigger ud over havnen.

Træffer først beslutning fredag morgen

De seneste rygter går på, at skippermødet klokken 17.00 heller ikke vil give noget svar, men at man i stedet vil afholde endnu et skippermøde i morgen fredag kl. 07.00, hvor stævneledelsen så endelig træffer beslutning. Vi følger op.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer