Limfjorden Rundt: Se 72 gamle træskibe i Skive lørdag

Skulle du lægge vejen forbi Skive lørdag, kan du se afslutningen på nordens største træskibssejlads, den traditionelle kappestrid mellem de gamle træskibe, hvor deltagerne gæster havne rundt om i den vestlige del af Limfjorden. Det er 31. gang der sejles Limjorden Rundt, og undervejs har bådene besøgt Løgstør, Thisted, Struer, Nykøbing Mors og Fur, for at slutte i Skive.

2018 udgaven har rekordmange deltagere – 72 skibe er tilmeldt. Flere af disse deltagere er helt nye og har ikke været med tidligere. Dette gælder f.eks. ”Grønne Erna” fra Svendborg, ”Alliance” fra Langø og ”Excelsior” fra Norwich.

For første gang siden 2011 er klassen med 3 master repræsenteret med mere end 4 deltagere. I klassen for skibe over 45 BRT er der også fem med, hvilket ikke er set siden 2010. I år er det generelt større skibe end de senere år der deltager. En del af de mange skibe holder ”åbent skib” i havnen og da kan komme om bord, så du kan opleve skibet og høre om dets historie. En meget vigtig historie, da en del af den gamle træskibsflåde desværre efterhånden er forsvundet fra danske farvande.

Igen i år er afslutningsfesten i Skive henlagt til et stort festtelt på havnen. Her vil borgmester Peder Chr. Kirkegaard overrække præmierne til vinderne i de forskellige klasser. Senere på aftenen åbnes teltet også for publikum.Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News