Tysk Mesterskab: Overraskende sejlvalg sikrede sejren

Første gang Villefrance sad i båden var forrige lørdag hvor han sammen med besætningen Morten Østergaard, Henrik Andersen og ejer Svend "Tøf" Tørsleff sejlede en distance sejlads rundt i Flensborg Fjord - og det skete i meget tynd luft. Den tur gik fint men besætningen var noget usikre på dem selv da de i sidste weekend stillede op til Tysk mesterskab i Express klassen, hvor nogle af de bedste danske besætninger, og enkelte svenske, var mødt frem og naturligvis de bedste tyskere.

Hele besætningen fik lejlighed til at teste nye og gamle sejl fredag eftermiddag, og de gamle sejl (målt ind 2010 på sejl stemplet), var man ganske overbevist om passede fint til forholdene på Fjorden!

Korrekt beslutning

Den beslutning viste sig rigtig. Med en serie på 6-1-1-2-3, vandt de med to point foran Danmarks og den Nordiske mester 2018 Hans Christian Erbs og besætning. Tysk Mesterskab var godt besat med hele 22 både, og sejladserne blev sejlet i alt fra 5-12 m/sek, så besætningerne havde hænderne fulde, specielt lørdag var, som så mange andre steder denne weekend, præget af hård luft fra syd-sydvest.

Fin klasse

En super fin båd klasse og en klasse der er i fremgang, super intens sejlads og godt kammerat skab, og besætninger der sætter barren højt og virkelig har udviklet båden indenfor klassereglerne, og en båd du kan komme i nærheden af økonomisk (vi har set en til 10.000 dkk i Sverige), gør at alle kan være med, dertil trailer mange den rundt efter bilen.

Grand old man i klassen (3 plads. i stævnet) Arne K.Larsen der bliver 80 år næste år, og sejler alt det Express sejlads han overhovedet kan komme afsted med, vil se frem til at mange kommer til Båstad i 2019, hvor Express klassen kan fejre sit 40 års jubilæum.

Magasin-artikel fra BÅD

I næste udgave af magasinet BÅD som udkommer om 14 dage, torsdag den 27. september, finder du en længere artikel om netop Albin Express. Er du abonnent, så kan du allerede i dag logge ind (toppen af sitet, red.) og læse om denne herlige klasse og skønne lille 'racer' - som også sagtens kan bruges til weekend- og ferieture. Du finder som altid, artiklen under 'læs artikler for abonnenter' i under-menuen, under 'Mit Bådmagasin' . God fornøjelse.

Er du endnu ikke abonnent på hele Danmarks bådblad, kan du via dette link, ganske hurtigt blive det. 

 

 Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker