H-båd: Hattrick til lokal skipper

Den forgangne weekends Århus Festuge Cup er en af de største samlede event, for klassebåde i Danmark, og H-båds klassen er her størst repræsenteret med 20 tilmeldte både. Nøglen til denne succes skyldes blandt andet, at H-båden er let nok til, at den kan trækkes på trailer efter en større familie bil, så man på den måde undgår den tidskrævende transportsejlads.

Men selvom deltagerne kom fra alle hjørner af vores lille land, så var der ingen barmhjertighed fra den lokale Århus skipper Anders Bertelsen, som eftertrykkeligt satte hele H-båds Ligaen på plads med flotte placeringer som 1,2,1,1,7. Anders Bertelsen kender sin hjemmebane, og denne sejr var faktisk hattrick på hjemmebanen, og dermed tredje sejr i træk til Festuge Cup - ganske imponerende.

Poul Jensen fra Thisted Sejlklub sejlede en ligeså flot andenplads hjem i stævnet foran tidligere verdensmester Morten Nielsen fra Roskilde Sejlklub på tredje pladsen.

Hårdt vejr!

Lørdag blev der sejlet i meget hårdt vejr, hvor der blev målt op til 17 -18 sekundmeter i vindpustene, og stævneledelsen valgte kun at afvikle en sejlads. Søndag var anderledes tricky med lettere vind, men til gengæld meget springende vind.

Næste stævne i H-båds Ligaen bliver 22.-23. september Kellers Park Cup i Brejning i Vejle fjord. Stævnet bliver et kombineret Nordisk Mesterskab og H-båds Liga stævne.
Se mere om dette stævne her.

Resultater:

1 Anders Bertelsen, Søren Lund, Eva Lund Bertelsen og Kasper Sohn. Århus Sejlklub.
2 Poul Jensen, Claus Lauritsen og Lars Christiansen. Thisted Sejlklub.
3 Morten Nielsen, Niels Henrik Borch og Claus Rossing. Roskilde Sejlklub.

Samlede resultatliste her 

Anders Bertelsen Foto Ole Thrane

20 H-både var samlet til Aarhus Festeuge Cup, og lørdag var der ganske meget luft, mens den klassiske springen vind på Aarhus bugten 'dominerede' søndag. Foto: 

Ole Thrane.

 
Produktnyt

GB Easter regatta – i let luft

Danmark Rundt: Alene i kajak

Gense Rindoms 'Guld-Medal-Race' - opdateret