WATERZ festival: Oversvømmelse af dommerområdet

Bølgerne gik bogstaveligt talt højt på WATERZ FESTIVALEN – Nordens største vandsportfestival i Hvide Sande, da man afviklede DM i Kitesurf samt Danish Surf Tours tredje stop i jagten på en Surf-Danmarksmester.

Vejret viste sig fra den friske side med vindstyrker på mellem 10 og 16 sekundmeter tilsat regnbyger først på dagen. Og det gav surferne udfordringer.

– Vi måtte afbryde konkurrencen fordi Vesterhavet oversvømmede dommerområdet, der måtte flyttes længere ind på stranden. Pludselig forsvandt vinden, men jeg skal love for, at den kom tilbage for fuld skrald. Men vi nåede i havn med en perfekt afslutning på DM i Hvide Sande, fortæller Rasmus Salomon fra Kitesurfing Danmark, der stod bag DM i Kitesurf.

Hos mændene var det Lasse Sønnichsen, der løb med sejren foran Kristian Højlund Larsen og Jesper Fjord, mens Therese Taabbel løb med guldet hos kvinderne skarpt forfulgt af Emely Freja og med Asta Fink-Jensen på tredjepladsen.

– Vi har haft perfekte rammer for DM og vi håber, at vi kan komme tilbage og afvikle DM i forbindelse med WATERZ Festivalen igen, siger Rasmus Salomon.

Favoritten nåede ikke finalerunden

Mens det var vejret, der skabte det største drama hos kitesurferne, var der andre boller på suppen hos Danish Surf Tour, der afvikles af Dansk Surf & Rafting Forbund.

I den danske konkurrence om DM-titlen hos mændene vandt Christoffer Hartkopp (Lonely Rider) Mens Open foran Esben Raffray (Lonely Rider) og Christoffer Holler (NASA - Klitmøller). Storfavoritten Oliver Hartkopp nåede ikke finalerunden. Dermed bliver Mens Open først afgjort ved det sidste stop på Danish Surf Tour, der afvikles i Klitmøller den 27.-28. oktober.

Hos kvinderne vandt Anne Sofie Borregaard (NASA - Klitmøller) foran Paula Ahlers (NASA - Klitmøller) og Katinka Thrane Sørensen (Lonely Rider) .
I Longboard cementerede Robert Storm Rasmussen (NASA – Klitmøller) førstepladsen for klubkammeraterne Mikkel Jensen og Sebastian Olander.

waterz 2018 2 web

Hos Juniorerne gjorde Marius Aagesen (NASA i Klitmøller) rent bord, og bragt sig afgørende i front foran Sebastian Olander (NASA i Klitmøller) og Rasmus Søegaard (HF Cold Hawaii)

– Vejret har været til den gode side i forhold til at afvikle Danish Surf Tour på WATERZ, og deltagerne er i den grad blevet udfordret af vejret. Men det har været et fantastisk stop på touren, som vi gerne tager igen, siger Martin Bro der er leder af Danish Surf Tour i Dansk Surf & Rafting Forbund.

WATERZ fortsætter med VM i Windsurf Slalom

Arrangørerne og de 100 frivillige på WATERZ Festivalen sover ikke på laurbærrene. Allerede søndag aften tog de imod 120 deltagere fra flere end 20 nationer til VM i Windsurf Slalom, der slutter på fredag.

Vinderne af WATERZ 2018 blev:

Windsurf Junior:
Jonas Thyme
Niklas Lillelund
Johan Søe

Windsurf Kvinder:
Jenna Gibson
Marianne Rautelin
Maja Dziarnowska

Windsurfing Mænd:
Gunnar Asmussen
Ingmar Daldorf
Leigh Kingaby

Kitesurf Junior:
Leon Bareuther (15 år, Hvide Sande)

Kitesurf Kvinder:
Stefanie Kuhlmann

Kitesurf Mænd:
James johnson
Casper Hammerich
Claus ChristiansenSeneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News