Formula 18 – Mange havarier til Open Danish Nationals 2018

I weekenden blev der sejlet Open Danish Nationals for Formula 18, i forbindelse med Aarhus Festuge Cup. Der var hård luft lørdag, så hård at det endte med en del materiel skade på bådene.

Resultatet af weekendens Open Danish Nationals 2018 i Formula 18-klassen blev multinationalt. Førstepladsen gik til et tysk hold med Sven Lindstädt og Jesse Lindstädt om bord. Andenpladsen og dermed det bedste danske team, gik til brødrene Daniel og Nicolai Bjørnholdt (Assens Sejlklub) og tredjepladsen kunne det svenske team med Lea Alsved og Anders Almgren sætte sig på.

– Der var tæt på at være to danske hold på podiet, da der kun var et points forskel ned til fjerdepladsen, som gik til Jan Hedmann Jensen og Penny Wyon (Vallensbæk Sejlklub), som var det næstbedste danske hold og bedste mixteam, fortæller Tom Bojland, der selv måtte nøjes med en syvendeplads.

formula18 aarhus 2018 vindere web20180909 183322
Guld- og sølvvindere i Formula 18-klassen: Nicolai og Daniel Bjørnholdt og Sven og Jesse Lindstädt. Foto: Formula 18-klassen

Der var 18 tilmeldte både til årets Open Danish Nationals, hvoraf de 10 var danske både. Stævnet var som sædvanligt velbesøgt af tyske og svenske deltagere til stor glæde for Formula 18-foreningen i Danmark.

En udfordret baneleder

Det er altid en svær beslutning for en baneleder, når vindstyrkerne er ekstreme, om hvorvidt man skal aflyse eller gennemføre sejladserne, når man gerne vil få afviklet et minimum antal sejladser. Og banelederen blev i den grad udfordret denne weekend.

Mange materielle skader

Lørdag startede med vindstyrker målt op til 16 m/sek., hvor selv dommerskibet havde udfordringer og svære betingelser. Men der blev til sidst gennemført to starter, men den anden sejlads blev annulleret pga. for meget vind.

– Dagen endte desværre med usædvanligt mange materielle skader som to knækkede master, to bovspryd, flere sejl og sejlpinde. Heldigvis ingen alvorlige personskader. Aftenen blev brugt til at reparere det som var muligt. Her var der stor glæde at kunne gøre brug af det store flotte sejlhal i det nye Aarhus Sejlcenter, siger Tom Bojland.

Om søndagen blev der sejlet fem sejladser. De første to i god vindstyrke på op til 10 m/sek., derefter to sejladser med perfekte vindforhold for F18 klassen – dvs. 6-8 m/sek.
– Så droppede vinden, så vi fik en sidste sejlads i let springende vind – meget passende for de lange trætte arme hos alle sejlerne, slutter Tom Bojland.

Se den fulde resultatliste her.

Kilde: Pressemeddelelse, Formula 18-klassenSeneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News