Se også linket i bunden af artiklen. Her kan se et protræt af jollen og klassen. Foto: Sejlfoto.

Verdensmester i Wayfarer sejler Jysk Mesterskab

07-09-2018 11:27 Katrine Bertelsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I den kommende weekend afholdes Jysk Mesterskab for Wayfarer i forbindelse med Aarhus Festuge Cup. Den tidligere verdensmester Mogens Just deltager sammen med Bo Jarvig.

18 joller fra Jylland, Fyn og Sjælland har meldt deres ankomst til Aarhus Festuge og Jysk mesterskab for Wayfarer. Blandt deltagerne er den forsvarende danmarks- og verdensmester Mogens Just, der i weekenden skal sejle sammen med Bo Jarvig, samt de tidligere danmarksmestre Bjarne Lindquist (nykåret danmarksmester i Spækhugger) og Jan Nielsen, samt Niels Alslev og Anders Pjetursson. Flere besætninger har revanche til gode fra sommerens DM og EM, så der er lagt op til særdeles skarpe dueller på Aarhus Bugten hen over weekenden.

Klasse i fremgang

Wayfarer-klassen har de seneste par år oplevet en stigende interesse fra (kap-) sejlere fra andre klasser. Det har betydet, at der har været en fin tilgang af nye besætninger, og at det sportslige niveau er blevet hævet betragteligt. Selv om der nok kan udpeges et par klare favoritter blandt de ”gamle” besætninger, så vil det ikke være overraskende, hvis nogle af de nye besætninger blander sig i toppen.

Wayfarer-klassen er nu langt den største to-mands voksenjolle i Danmark og tiltrækker både erfarne og uerfarne sejlere fra både kølbåde og joller. Klassen er bl.a. kendetegnet ved, at der bliver taget godt imod nye besætninger, og alle er klar med råd vejledning om fx trim og boat-handling, således at nye besætninger hurtigt kommer på omgangshøjde med resten af feltet. Ud over kapsejladser i de hjemlige farvande kan klassen næste år kan se frem til et VM, der holdes i Irland den sidste uge i juli.

Wayfarerne blive ikke alene på Aarhus-bugten i den kommende weekend. De får følgeskab af Contender, 505, Folkebåd (Jysk Mesterskab), H-båd (rangliste), Spækhugger, Albin Express, Scancap 99, Formula 18 (Klassemesterskab) og Nacra 17. Sejladserne starter lørdag d. 8. september.

Aarhus Festuge Cup gennemføres som sædvanlig sammen med Sejlklubben Bugten og Aarhus Sejlklub. Som noget nyt i år, er også Kaløvig Bådelaug med.
Resultater, deltagere mm. kan ses her.

 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer