Masser af kapsejlads på fjordene

Det er Roskilde Fjord og Isefjorden det handler om. Sejlklubberne i fjordene er særdeles aktive, og har lige nu tre stævner i den nærmeste fremtid, der nok er værd at deltage i, hvad enten man er kapsejler eller cruiser.

Orø Rundt fra Holbæk Havn

I morgen lørdag er der Orø Rundt der arrangeres af Holbæk Sejlklub. Det er en distancesejlads på ca. 22 sømil rundt om Orø. Sejladsen er både for kap- og tursejlere. Det hele afrundes med præmier, grillpølser og drikkelse. Der forventes ca. 30 både, og der er grillfest om aftenen på havnen. Der serveres morgenmad kl. 8 og starten går kl. 10.
Du kan læse lidt mere om Orø Rundt her.

Sydfjordsstævnet fra Herslev Havn

Sydfjordsstævnet 25. august arrangeres af Herslev Strand Sejlklub.
De organiserer to til tre op/ned-baner, samt en kort distancesejlads for almindelige kapsejlere, og to korte distancebaner for single-hand og cruisingsejlere. Dagen afsluttes med sejlerfest i klubhuset på Herslev Havn.
– Vi vil gerne have, at alle skal være med. Cruising overtager mere og mere, for mange gider ikke op/ned-baner, de vil heller have skovtursbanen, fortæller stævnerleder Lars Plejdrup fra Herslev Strand Sejlklub.
Det er hans opfattelse, at det bliver sværere og sværere at få rutinerede gaster.
– Det er svært at få et gennemsejlet team, der træner hver uge. Og det er ikke sjovt at sejle benhård kapsejlads med uerfarne gaster, konen eller sønnen. Det er lettere at lokke uerfarne gaster, ægtefæller og børn med til sejlads, når de værste nærdødsoplevelser kan undgås ved startskuddet.
Det er Lars Plejdrups erfaring, at gør man lidt ud af det, så kommer der mange sejlere.
– Vi skal have alle med, og så skal det være sjovt. Derfor er cruising-sejlerne meget velkomne, siger han.
Læs mere om Sydfjordsstævnet her.

Jyllinge Open fra Jyllinge Havn

Jyllinge Open d. 22. september, Jyllinge Sejlklub.
I Jyllinge er der to op/ned baner samt en kort distancesejlads for kapsejlere, og distancesejlads for cruisingsejlere. Sejladsen er for både kapsejlads- og turbåde, opdelt på to baner. Der laves en kombination af både kapsejladsbaner (op/ned) og distancesejlads på 12,8 sømil.
En åben kapsejlads for alle kapsejlere fra alle klubber. I 2018 er målsætningen mindst 30 deltagende både med besætninger.
Der er Skippermøde kl. 8 for alle besætninger i Jyllinge sejlklubs klubhus. Når alle både er i land, er der præmieoverrækkelse efter sejladserne i klubhuset, efterfulgt af middag. Det hele afsluttes med en sejlerfest med live-musik for de deltagende besætninger.
Martin Bjørn Christensen fra Jyllinge Sejlklub kan fortælle, at der normalt er 12-18 både til aftenmatch, og antallet er stigende. Til Jyllinge Open forventer han 25-30 deltagende både.
Læs mere om Jyllinge Open her. Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News