Matchrace: Henriette Koch bedst i Lysekil

På andendagen til Women’s Match 2018 i Lysekil viste det danske hold Henriette Koch og Team Kattnakken, hvordan kagen skulle skæres. Vinden var uberegnelig og gik fra svag og skiftende vind til 10 m/sek, men pladsen til kvartfinalen er hjemme.

Skiftende vejrforholde var betegnende for andendagen til Women's Match i Lysekil. Morgenens vind gik fra næsten ikke-eksisterende til 10 m/sek. Vejrforhold, som Women on water/Team Kattnakken, med Henriette Koch ved roret udnyttede, især i kampen imod schweitziske Alexa Bezel..
– Der var meget mørke skyer, og det var svært at læse, hvilken af dem styrede vinden. Men vi læste skyerne helt rigtigt, og trimmet fik vores sejl korrekt hele tiden. Vi øgede med flere bådlængder på hvert ben, som gjort det nemmere at fokusere, så vi kan sejle konservativt og undgå fejl, siger Trine Bentzen, trimmer på det danske team.
I deres anden kamp mod franske Pauline Courtois tog danskerne føreingen direkte og holdt den fra start til slut.
– Det var helt sikkert den sjoveste kamp indtil videre. Hun var ubesejret forud for vores møde, og sejlede meget aggressivt. Heldigvis kunne vi matche hende, siger skipper Henriette
Koch.

Efter frokosten vendte vinden tilbage. Sanna Mattssons svenske matchracehold sejlede mod det finske hold, og fik en actionfyldt start, hvor hård vind resulterede i, at fokken snurrede rundt om forstaget og båden drev ind til tilskuerøen Släggö. Både båd og besætning klarede det uden skader, men Mattsons hold blev nødt til at trække sig og finske Marinella Laaksonen fik en let sejr. Efter sejladsen blev båden undersøgt, kom tilbage på vandet og vandt ProAm Race. .

Efter en udsættelse kunne sejladserne genoptages og tre sejladser blev afsluttet i regn og sydlig, til tider frisk vind under svære betingelser for sejlerne. Her kunne svenske Sanna Mattsson tage sin første sejr mod British Octavia Owen, og også Henriette Koch og Team vandt yderligere to sejre og slutter dagen med 9 point.
Med det er Team Kattnakken det eneste hold klar til kvartfinale og kan sidde sikkert på positionen uanset morgendagens resultater. For torsdag ser vindprognosen mere ud stabil ud, og ambitionen er at gennemføre programmet med round-robin (alle møder alle).

Stillingen i Lysekil Women’s Match 2018 efter onsdagens sejladser:

(Skipper, Team, Nationalitet, Sejre, Nederlag)

1. Henriette Koch, Women On Water / Team Kattnakken, DEN, 9-1
2. Pauline Courtois, Match in Pink by Normandy Elite Team, FRA, 7-1 3.
Claire Leroy, New Sweden Match Racing Team, FRA, 5-2
4. Anna Östling, Team Anna, SWE, 4-1
4. Johanna Bergqvist, Team Bergqvist Match Racing, SWE, 4-1
6. Marinella Laaksonen , L2 Match Racing Team, FIN, 5-3
7. Alexa Bezel, Swiss Women Match Racing Team, SUI, 4-4
8. Margot Vennin, Matchmoiselles by Normandy Elite Team, FRA, 3-7 9.
Ekaterina Kochkina, ProKaTeam Sailing Team, RUS, 2-5
10. Antonia Degerlund, Team Sköna Vibbisar, FIN, 1-4
11. Sanna Mattsson, Swedish Women’s Match Racing Team, SWE, 1-9 12.
Octavia Owen, Athena Racing, GBR, 0-7Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show