Kæmpe overraskelse af 12-årig dansk windsurfer

Tobias Bjørnå er sikker på at vinde U13 juniorverdensmesterskabet 2018, efter en sejr på Gran Canaria. Nu går turen til Tenerife. Se video.

Danske Tobias Bjørnå på 12 år fra Klitmøller var med på Gran Canaria, til en etape af VM, for at forsvare sin VM-føring efter sidste stævne i Sydspanske Almeria mare i januar. Håbet inden stævnet var en top tre placering, hvilket ville sikre ham forsat VM-føring.

u13 windsurf vinder

– Vi havde en fantastisk tur til Pozo Izquierdo på Gran Canaria. Gran Canaria er jo ellers mest kendt for badeferier, men øen har også leveret ekstrem stærk vind og gode bølger til Wave windsurfing. De sidste 30 år har verdens bedst windsurfere mødtes her til kampen om VM-point. Det fortæller Tobias far Mads Bjørnå i en mail til Bådmagasinet.

Den lokale dominans var stor, og har leveret mange verdensmestre. Konkurrencen var hård, blandt andet fra lokale Carlos Kiefer Quintana og tyske Pepe Krause. Men efter to sejre ud af tre var den samlede sejr i hus og VM-føringen intakt.

u13 windsurf1

– Næste og sidste junior-konkurrence starter på søndag, denne gang på den spanske Ø Tenerife hvor vi tager ned på fredag. Håbet er selvfølgelig en sejr, men mindre kan også gøre det, og stort set lige meget resultatet så bliver Tobias U13 Junior Verdensmester 2018, idet at han har vundet de to første stævner, slutter Mads Bjørnå.Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show