VM i Aarhus: Det kan du se mandag

Laser klassen og Laser Radial (med Anne Marie Rindom i spidsen!) tager en velfortjent pause mandag. Ellers er resten af klasserne i aktion. På TV og storskærme kan du se frem til at følge med i når Nacra 17-bådene forhåbentlig får lige så god vind i sejlene som i går. Du kan se sejladserne direkte på DR1 i hele 5 timer fra kl. 12.00 til 17.00 eller se det på nettet live herunder.

Det går bedre end godt for mange af vores seje danske sejlere. Udover Anne Marie Rindoms 1. plads, har Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad Nielsen snuppet den foreløbige førsteplads i 49'erFX – og Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ligger pt. på 3. pladsen. Sebastian Fleisher har også klaret det super godt i RS:X klassen (vindsurfing).

Hvilke sejlere og surfere kommer i aktion mandag?

NACRA 17 KL. 12.00 OG KL. 13.30
Med en fart på op til 55 kilometer i timen, er Nacra 17 en af de hurtigste bådtyper til VM, og her har vi følgende 5 danske par:

 Lin Ea Cenholt – Christian Peter Lübeck
  Anne-Line Lyngsø – Jakob Faarvang
  Josephine Frederiksen – Christian Justesen
  Josefine Nøjgaard – Jesper Vogelius
  Mathias Bruun Borreskov – Laura Kragh Frederiksen

49ER KL. 12.00
49eren er en bådklasse, der altid er god for spektakulære dramaer, som ikke slutter, før bådene har krydset målstregen. Derudover er det her, at danskerne er bedst repræsenteret med hele 9 danske par:

Jonas Warrer – Jakob Precht Jensen
Frederik Rask – Marcus Bay
Mads Emil Lübeck – Nikolaj Hoffmann Buhl
Michael Hansen – Mathias Lehm Sletten
Joakim Salskov-Iversen – Anders Bigum
 Daniel Nyborg – Sebastian Wright Olsen
Klaes Meier-Andersen – Carl Emil Baad
Daniel Bjørnholt – Nicklas Heide-Jørgensen
Philip Lyngbæk – Laurits Vinter

49ERFX KL. 14.30
49ERFX er den kvindelige version af 49eren. Siden klassen blev introduceret, har Danmark haft to-tre besætninger med i den absolutte verdenstop, og til VM i Aarhus bliver Danmark repræsenteret af følgende 4 danske par:

Jena Mai Hansen – Katja Salskov-Iversen
Ida Marie Baad – Marie Thusgaard
Anne-Julie Foght Schütt – Iben Nielsby
Johanne Schmidt – Andrea Schmidt

RS:X M KL.13.30 OG KL. 13.40
RS:X er den olympiske windsurfing-klasse, og brættet kan konkurrere fra næsten vindstille til vind på 15 meter i sekundet. Brættet skyder høj fart, og der stilles store krav til sejlerens kondition og fysik. Danmark er repræsenteret af:

Sebastian Fleischer

RS:X W KL.12.00 OG KL.12:10

Den kvindelige version af RS:X har et mindre sejl end mændenes version. Her er Danmark blot repræsenteret af en enkelt surfer:

Lærke Buhl-Hansen

FORMULA KITE KL.13.00

I kitesurfing står surferen på et lille foilende bræt og bliver ført frem af en styrbar drage. Kitesurfing bliver i Aarhus afviklet som almindelig kapsejlads, og det får desuden sin OL-debut i Paris i år 2024. Til VM i Aarhus er Danmark repræsenteret af følgende 6 surfere:

Oliver Hansen
Martin Jensen
Jan Blæsild
Martin Broesbøl
James Johnsen
Stine Juhl Jensen

470 M OG W (KVINDER OG MÆND) HHV. KL. 12.00 OG KL.14.40
470-jollen er kendetegnet ved et ret ukompliceret design og måler netop 470 cm. Jollen sejles af to relativt små personer med gasten i trapez.

Der er ingen danskere med i denne disciplin.

FINNJOLLE KL. 12.00 OG KL. 14.30

Finnjollen kræver stor fysisk udholdenhed, langvarig og hård træning, samt psykisk balance. Finnjollen giver sandsynligvis den reneste form for atletisk kapsejlads og tiltrækker nogle af verdens bedste sejlere, givetvis fordi den giver et sandt billede af sejlfærdigheder. Den eneste dansker der konkurrer i disciplinen er:

André Højen Christiansen

Aarhus er mere end sejlsport

Oplev sejlsportens og Aarhus havns historie i Den gamle by
Udstillingen er en visuel oplevelse med animationer, film og billeder, hvor du bliver klogere på Aarhus Havns udvikling fra år 1800 til år 2020. Den gamle by sætter fokus på sejlsportshistorie imellem 10.00-17.00.

Gå om bord på et ægte russisk piratskib
The Shtandart er den præcise replika af Krigsherren bygget af Peter den Store i år 1703 for at forsvare Sankt Petersborg. Skibet er åbent for besøgende imellem kl. 10.00-13.00 og kl. 14.00-17.00. Det er sidste chance i dag inden det igen sejler hjem mod skt. Petersborg.

Få et unikt indblik i livet om bord et gammelt træskib
Kom og prøv at hejse sejl, binde knob, kaste med redningsreb, afprøve en redningsflåde og sejle mellem sømærker på land. Aarhus træskibshavn tilbyder en god snak, hyggelig atmosfære, samt sjov og læring for store som små. Lad dig blive fanget af den maritime atmosfære imellem 10.00-17.00 (Ølteltet har åbent indtil 22.00)

Tag på kanotur med hele familien
Tag familien eller vennerne med på en gratis tur i kano på den nye kanal i Aarhus C. Det er GoPaddle og Den Blå Rambla kanoudlejning, der står bag aktiviteten. Kanoturene foregår imellem 10.00-17.00

Besøg de lækre mad- og drinksboder og få en oplevelse med i købet
Der er noget for enhver smag – lige meget om du er til de store grillede burgere, til veganske alternativer eller til en god oplevelse. Du kan f.eks. blende din egen smoothie vha. energi genereret på cykel eller gå ombord på Café Sokrates, det fine gamle træskib der sejler som vinden blæser, men ofte ligger i havn ved lystbådshavnen.  Seneste nyheder