Matchrace i Lysekil: Koch tager roret for Palludan

Starten til Lysekil Womens Match er nu klar. Det er verdens førende matchrace-regatta for kvindelige sejlere. Præmien er på 300.000 dollars. Den tolvte og sidste plads er blevet taget af det russiske hold Prokateam Sailing Team med Ekaterina Kochina som skipper. Kochina lavede sin debut i WIM-serien 2017.

Feltet består af teams, der er blandt de ti bedst placerede i verden. Anna Östlings hold er en af favoritterne, især efter at holdet vandt GKSS Match Cup Sverige i begyndelsen af juli. Men franske Pauline Courtois, der vandt WIM-serien sidste år, er en stærk konkurrent.
"Vi glæder os til at starte og begynde at kæmpe. At få en podieplads ville være et godt resultat, men først og fremmest ser jeg frem til sjove kampe og at sejle sammen med mit hold”, siger Pauline Courtois.

Henriette Koch ser frem til at debutere på matchracebanen med Team Kattnakken, når starten går i Lysekil mandag. Når Lysekil er klaret, overtager Trine Palludan igen roret og vil styre holdet sikkert igennem VM i Rusland, som ligger lige i forlængelse heraf.

"Startfeltet er meget interessant, og der er gode navne som verdensmester Claire Leroy fra Frankrig, og et stærkt team. Det er inspirerende, at der er så mange unge hold, og at væksten i kvindernes række er så stærk. Lysekil Women's Match spiller en ekstremt vigtig rolle for kvinders internationale mesterskaber”, siger Anna Holmdahl White, projektleder for Lysekil Women's Match.

Den første kapsejladsdag i regattaen er tirsdag den 7. august. De bedste hold fra basisrunden går videre til ottende finale, efterfulgt af semifinaler, og finalerne sejles lørdag den 11. august.

Holdene til Lysekil Women's Match er:

1. Anna Östling, SWE, Team Anna
2. Pauline Courtois, FRA, Match in Pink by Normandy Elite Team
4. Marinella Laaksonen, FIN, L2 Match Racing Team
7. Johanna Bergqvist, SWE, Team Bergqvist Match Racing
9. Antonia Degerlund, FIN, Team Sköna Vibbisar
14. Alexa Bezel, SUI, ChicaCER Women Match Racing Team
15. Octavia Owen, GBR, Athena Racing
18. Margot Vennin, FRA, Matchmoiselles by Normandy Elite Team
19. Sanna Mattsson, SWE, Swedish Women´s Match Racing Team
23. Ekaterina Kochina, RUS, Prokateam Sailing Team
37. Claire Leroy, FRA, New Sweden Match Racing Team
(Orankad) Henriette Koch, DEN, Team Kattnakken

Læs mere og se resultater her.Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show