Bøllebank til de danske Drager i forrygende Dragør-stævne

Final results Dragon Grandprix Denmark 2018 1

Det var et forrygende stævne Dragør Sejlklub fik fyret af, da de afviklede Dragon Grandprix Denmark, hvor der samtidig blev sejlet om den traditionsrige Marblehead Trophy.

Historien om Marblehead, et trofæ som stammer helt tilbage til 1929, fortæller, at der faktisk kun må være en enkelt båd med fra hver god- og anerkendt sejlklub når der kæmpes om pokalen, og det er vinderne af stævnet, som har ansvaret for at arrangere det efterfølgende stævne.

Tilbage i 2016 afviklede Køge Sejlklub, da Jørgen Schönherr var titel indehaver. I Køge vandt Jens Christensen, men KDY måtte desværre aflyse stævnet i 2017, og herefter var det så op til den første udfordrer som meldte sig til at afvikle stævnet. Her var Søren Hvalsø hurtig på aftrækkeren, og Hvalsø havde fuld opbakning fra Dragør Sejlklub, som virkelig havde lagt sig i selen for at få gennemført et sublimt stævne, hvilket lykkedes.

Forrygende arrangement
Et sommerstævne i de danske farvande kender de fleste hjemlige sejlere efterhånden, og det højtryksvejr som efterhånden har ligger og Danmark de seneste mange uger, skabte da også udfordringer for banelederne, men sikke en indsats de fik fyret af.

Bådmagasinet talte med Thomas Schmidt som ikke var et sekund i tvivl: 'Et fantastisk flot arrangement, hvor stævnet blev holdt på et simpelt, men super fedt niveau, hvor alt klappede, lige fra molepilserne med flæskestegssandwich til hvor hurtigt bådene kom på land efter stævnet. Det at afholde et perfekt stævne indeholder mange aspekter, så stor ros til Dragør Sejlklub fra Drageklassen, vil jeg gerne overbring'e' sluttede Thomas Schmidt.

Yderst competetive klasse
På vandet havde baneledelsen som tidligere nævnt deres udfordringer, da vinden, på ægte højtryksmaner, ikke rigtig vidste hvad den ville. Flere dage blev med ventetid, men det hele kulminerede heldigvis med to super flotte sejladser søndag.

De skulle dog vise sig at blive nogle dyre nogle for de danske Drager, således lå Frank Berg med netop Thomas Schmidt faktisk blande de førende som godt kunne vinde stævnet lørdag, men to placeringer i søndagens sejladser, langt nede i tabellen, kostede dyrt, og Berg & Co. sluttede på en 14. plads! Bedste danske Drage, blev faktisk forrige gangs vinder Jørgen Schönherr, som lige præcis sluttede i top 10.

Dansker om bord
Nu ligner det jo ikke danske sejlere, ikke at blande sig om podiepladserne, især når der sejles herhjemme, og her på redaktionen kan vi ganske enkelt ikke huske at det kun kunne blive til én dansk på i top10. Men en smule dansk islæt blev det dog til, da Lars Hendriksen var med på den vindende båd. Det var sammen med skipper Pieter Heerman og 'Georg' som, efter at være startet noget tungt ud (med en 12/28, red.) sluttede helt perfekt af med serien 1-4-2-3, sådan skal den skæres.

Etter

Vinder af Dragon Grandprix Denmark 2018, Pieter Heereman (stående, red.) sammen med hans to 'stjernegaster' Georg Leonchuk og Lars Hendriksen. Foto: Dansk Drageklub

Link til den samlede resultatliste her (ekstern PDF, red.)Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show