Ny båd til Alex Thomson i Vendée Globe 2020-2021

Alex Thomson Racing Partners vil I samarbejde med de franske båddesignere VPLP, bygge en ny båd til Vendée Globe Race 2020-2021. Det bliver den kendte bådebygger Jason Carrington der skal bygge den.

Jason Carrington byggede 2007 HUGO BOSS IMOCA 60, som fik andenpladsen til 2007-2008 Barcelona World Race. Designfasen af den nye HUGO BOSS IMOCA 60 er i fuld gang, og byggeriet starter hos Carrington Boats i Hythe, Hampshire, England, lidt senere i juni. Planen er, at båden skal stå færdig i juni 2019.

Britisk vinder af Vendée Globe 2021

Projektet, der kommer til at koste mange millioner pund, er en satsning, der gerne skal give en britisk vinder af Vendée Globe, et solo, non-stop, singlehandrace rundt om jorden.
Efter at have fået en 2. og en 3. plads i de to sidste udgaver af Vendée Globe Race, er Alex Thomson opsat på at få en båd, der kan bringe ham på sejrsskamlen i 2021. Den nye båd skal erstatte den eksisterende IMOCA 60, og skulle gerne blive klar til næste sommer.

– At ende på 2.pladsen I Vendée Globe, og kun med en foil det meste af vejen, demonstrerer tydeligt hvad den eksisterende båd kan. Nu handler det om at optimere den nye båd, men også at lave den så solid, så den kan gennemføre sejladsen. Carrington Boats har samlet det bedste hold af bådebyggere, som jeg ved vil gøre alt for at lave den letteste, stærkeste og pålidelige båd som er muligt, siger Alex Thomson.

I løbet af det næste år vil Carrington Boats arbejde tæt sammen med Alex Thomsons design og tekniske team, i samarbejde med det franske båddesign-firma VPLP, før den nye båd ser lyset i juni 2019.Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show