Bådmagasinets billedgalleri

Vinden drillede til Sjællandsmesterskaberne for Wayfarer. Det endte med fem sejlader lørdag. Foto: Søren Svarre/Sejlfoto.dk

Far og søn vinder Sjællandsmesterskab i Wayfarer

12-06-2018 11:31 Katrine Bertelsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Weekenden bød på vanskelige vindforhold på Furesøen til Sjællandmesterskab for Wayfarer. To lokale besætninger løb med førstepladserne.

Furesøen lagde vand og Farum Sejlklub land til årets sjællandsmesterskab i Wayfarer. 16 joller havde fundet vej til stævnet – heraf flere fra Jylland. Lørdagen bød på fem tætte sejladser i svag til let vind, der ofte var ulige fordelt på banen, både når det gjaldt retning og styrke.

Flere gange skete det, at placeringer i den tunge ende af feltet i løbet af et splitsekund blev vekslet til topplacering og omvendt, når et lokalt pust eller vinddrejning ramte dele af feltet, og ofte var det kun få centimeter, der adskilte placeringerne i mål. Så både spænding og stress-niveau var i top fra start til slut i alle sejladserne.

De lokale løb med sejren

Ikke overraskende var det to lokale besætninger, der bedst evnede at læse de ganske svære vindforhold på søen. Det var Christian og Jørgen Iversen i 11031 og Kim Søderlund og Jesper Friis i 9355. Efter lørdagens sejladser havde de lagt sig solidt i spidsen med henholdsvis syv og otte point. På tredjepladsen kom Martin Bak og Jannik Stamp i 11079 med 17 point.

Efter sejladserne lørdag blev der naturligvis hygget, håndsejlet, udvekslet trim-ideer og drukket moleøl på havnen i det helt fantastiske sommervejr, inden besætningerne mødtes til aftenens fællesspisning
Der blev desværre ikke sejlet søndag, da søen var fuldstændig blank, så der blev ikke ændret i stillingen efter lørdagens sejladser. Dermed kunne Christian og Jørgen Iversen kalde sig Sjællandsmestre.

Om små fire uger går det løs igen i Wayfarerklassen med DM i Svendborg og ugen efter EM i Assens. Læs mere på wayfarer-klassens hjemmeside.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer