Igen fremgang for Sjælland Rundt

Lige nu er der tilmeldt 135 både til årets Sjælland Rundt. Det er en enkelt båd mere end sidste år, men der er endnu 20 dage til start, så mange flere kan nå at være med.

Det er 72. år at Sjælland Rundt skal sejles. Første start går torsdag den 28. juni kl. 10 ud for Nordhavnen i Helsingør, hvor singlehandsejlerne tager hul på årets Sjælland Rundt.
I skrivende stund er der 135 både tilmeldt, men stævneleder Martin Anfeldt fortæller, at ambitionen er 150, og erfaringen viser, at mange tilmelder sig meget sent. Men det kan sagtens nås endnu, der er endnu 20 dage til start.

Hvem er med?
Spækhuggerklassen møder igen talstærkt op med 20 både. I alt deltager der 18 X-Yachts, fordelt fra X-99 til X46. Helsingør topper med 10 tilmeldte både, skarpt forfulgt af KDY, der stiller med ni deltagende både. Også Sejlklubben Sundet og Køge er godt repræsenteret.

18 singlehand-sejlere
I år har 18 singlehandsejlere valgt at deltage, blandt andet solo-jordomsejler Jan Møller, og hans bror Sven Møller, der har en on going konkurrence kørende med hinanden. Mange tyske og svenske singlehand-sejlere har også fundet vej til Sjælland Rundt, og en spændende fyr, polakken Wladyslaw Chmielewski i sin First 27.7, tournerer i øjeblikket Skandinavien tynd, og deltager i en masse solosejladser.

Mere fokus på cruising
– De senere år har vi tiltrukket flere store kapsejladsbåde. Det er dejligt, men vi har været lidt bange for at miste tursejlerne, det er jo et løb for alle, siger Martin Anfeldt.
Helsingør Sejlklub vil gerne have så mange på vandet som muligt – og gerne tursejlere og familier, der gerne vil have hyggelig sejltur rundt om Sjælland, hvor det er OK at rebe eller gå havn, hvis det bliver for broget.
– Vi glæder os ad H til, og er glade for, at der stadig er folk der gider. Vi er lykkelige for at skabe rammerne, konstaterer Martin Anfeldt med et stort smil.

Generationsskifte
Det er Martins første år som stævneleder, men Kim Dragstrup er stadig med på sidelinjen. Generationsskiftet i Helsingør Sejlklub er ved at slå igennem, men Martin Anfeldt må konstatere, at det er svært at skaffe frivillige med de rigtige kompetencer.

Det er han ikke ene om. Et kig på listen over baneledere med national licens er på 22 hoveder og antallet af dommere er nede på 21. Problemet i år er, at VM for de olympiske klasser i Aarhus senere på sommeren, sluger mængder af dygtige og uddannede folk, og at de fleste officials kun har det samme antal sommerferieuger som os andre. Det giver store problemer for mange sejlklubber og klasser, der har svært ved at skaffe uddannede kapsejladsfolk til sommerens stævner.
– Vi skal have uddannet flere folk, og det er en proces vi er i gang med, fortæller Martin Anfeldt fra Helsingør Sejklub.

Grill, jazz, morgenmad og frokost
Onsdag d. 27. juni er er der grillaften og jazz i klubhuset i Helsingør Nordhavn. Torsdag morgen er der morgenmad i klubhuset for sejlerne kl. 8, og for de sejlere der har en sen start, er der frokostbuffet kl.12 efter skippermødet.

Gratis i havnen hvornår?

Vi startede med at oplyse, at perioden for at slippe for havneafgift er fra 23. juni kl. 16.00 til 7. juli kl. 16.00.
Det passer ikke!!! Vi er blevet oplyst om, at fritagelsen gælder fra d. 26. juni kl.16 til d. 2.juli. kl.16.

Chili con carne til den første aften
I Restaurant Kronborg Havbad, der ligger lige ved siden klubhuset, kan der bestilles chili con carne til den første aften om bord. Der skal bestilles senest mandag d. 25. juni på tlf. 49 20 20 45.

Når sejlerne er kommet i mål, er der suppe, brød og øl i klubhuset hele døgnet.

Præmieoverrækkelsen er søndag kl. 18 i klubhuset.

Følg med i forberedelserne her.