Bådmagasinets billedgalleri

Arkivfoto fra Nordisk Mesterskab i Herslev i 2017. Der blev gået til stålet!

H-båds Liga: Kamp mod svenskerne

I den kommende weekend skal de danske H-båds sejlere møde nogle benhårde svenskere. Kan de danske sejlere stå distancen?

07-06-2018 14:42 Katrine Bertelsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

H-båds Ligaen indtager Køge Bugt den kommende weekend, hvor Vallensbæk Sejlklub afholder VSK Pantaenius Cup, som er et klassebåds-stævne for H-båd, L23, og Int. 806.

H-bådsfeltet bliver på 25 både, som ankommer på trailer fra hele landet. Denne gang får H-båds Ligaen også besøg af flere svenske H-bådssejlere.

Ved sidste stævne i Struer, som var et letvejrs-stævne, tog bådene fra Vejleområdet sølvtøjet, men den kommende weekend bliver det måske svenskerne, der render med sejren. 

Vindstyrken til NM i 2017 var nok lidt over, hvad sejlerne kan forvente i Vallensbæk.

Farlige svenskere
Tidligere verdensmester i H-båd og topsejler i Express-klassen, svenske Henrik Edman har meldt sin ankomst. En anden svensk topsejler er Henrik Jorhov, som også har sejlet H-båd i mange år. Henrik Jorhov er også inkarneret Starbådssejler, med en olympisk kampagne i bagagen.

Om det kan blive et mini-VM i Vallensbæk den kommende weekend, hvor styrkeforholdet mellem danskerne og svenskerne kommer på prøve, afhænger af vejret. Hvis det bliver 1-3 sekundmeter luft, så bliver det rent lotteri. Derfor håber sejlerne på frisk stabil luft i Køge Bugt weekenden over.

 Se deltagerliste mm. på Vallensbæk Sejlklubs stævneside.

Læs mere om H-båds-klassen i Danmark her.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer