Rivende udvikling i foils for A-cat

European Spring Championships var præget af, at to af de tre ledende fabriksteams i klassen, skulle teste nye foils. Eksempelvis havde Hollandske A-cat producent DNA stillet op med Mischa Heemskerk, der havde medtaget sin ”lille hjælper” Americas Cup-vinder, australieren Glenn Ashby til at få de senest udviklede boards til at virke optimalt. Det lykkedes igennem stævnet da Mischa vandt de sidste fem sejladser, men da DNA-teamet ikke havde været optimale i starten af serien, så løb Sandro Caviezel fra det Schweiziske Scheurer-team af med sejren i det 36 både store felt efter stabile topplaceringer.

Fart på de danske sejlere
Tom Bojland fra Skovshoved Sejlklub havde fået rigeligt styr på farten efter at have haft udfordringer hele foråret efter skift af både foils og sejlkoncept (regel nr. 1 - hvis man virkelig vil stå på bar bund, så skift alt over og under vand når sæsonen starter) - og endte derfor på en, efter forholdende tilfredsstillende 9.plads.

’Netop Gardasøen er nok et af de mest fantastiske steder i verden for foilende både – som regel ikke noget tang eller skidt i vandet, fladt vand, og lidt vind at sejle på – giver smæk for skillingen for alle, når gashåndtaget vrides i bund med gennemsnitshastigheder på lænserne på langt over 20 knob - dette i 10-12 knobs vind’, fortæller Tom Bojland.

Næste store opgave for de danske A-cat sejlere er EM i Warnemünde, hvor et stærkt dansk fembåds-team vil vise de danske farver. En af favoritterne er danske Thomas Paasch, der for alvor har fået fart i skuden i år. Men her stiller australske Glenn Ashby også op. Også Mischa Heemskerk, der er verdensmaster i Formula 18 og i A-cat er en reel trussel mod danske Thomas Paasch.

Tom Bojland stiller ikke op til EM for A-cat i Warnemünde, men tager senere på sommeren til EM i Spanien i sin nye Formula 18 exploder sammen med gast Charlotte Engelsen, og så er der lige et VM for A-cat i november i Hervey Bay, Australien ...

Se resultaterne fra European Spring Championships her.
 Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News