Du kan sejle, Sup'e, surfe eller løbe Venø rundt. Foto: Venø Rundt

Venø Rundt – til vands og til lands

Skulle man lægge vejen forbi Limfjordens sydvestlige ende d. 2. juni, kan man enten sejle kapsejlads rundt om øen Venø, eller løbe en tur rundt på øen.

27-05-2018 09:48 Katrine Bertelsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Sommeren åbnes for alvor på Venø lørdag d. 2. juni, når den årlige kapsejlads ”Venø Rundt 4 Hour Race” atter trækker sejlere fra nær og fjern til Limfjordens sydvestlige vande.

Alle er velkomne, og i år er det ganske særligt, fordi alle discipliner starter samtidig og sejler samme vej rundt om øen. Der er fælles start for alle discipliner fra Venø Havn (ikke at forveksle med Venø færgehavn). Derefter har sejlerne fire timer til at nå så langt som muligt rundt om Venø, nogle når måske flere gange rundt. Der sejles på distancen; den, der kommer længst, har vundet, og alle er på vandet fra start til slut. Starten går kl. 12 ud for Venø Havn.

Alle kan være med: kajakker og Stand Up Padlers, wind- og kitesurfere og sejlbåde. Ulf Ipsen, en arrangørerne, siger, at er der vind, kan en windsurfer nå at runde øen en tre-fire gange, mens en kølbåd på 28-30 fod måske kan nå rundt to gange.

Skulle det våde element ikke passe hele familien, inkluderer arrangementet i år også landkrabber, der kan deltage i Danmarks Grønneste Løb. Her kan du løbe øen rundt på tre forskellige distancer: 21, 14 eller 7 km. Første start går kl. 11.

Arrangørerne forventer en dejlig sommerdag på Venø, og glæder sig til et arrangement, hvor det hele for en gangs skyld ikke bare kommer til at sejle, men også kan gå, som det vil gå, eller stikke helt af efter behag.

Fakta:
Venø Havn d. 2. juni. Start for sejlere kl.12.00 – slut 16.00.
Danmarks Grønneste Løb: Første start kl.11.

Læs mere om sejladsen her.

Læs mere om Danmarks Grønneste Løb her.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer