Drage: Svensker øverst på skamlen - vinder DIF-DM

De nye kapsejladsstatutter havde allerede her i midten af maj betydning, da Dragerne havde stillet hinanden i stævne ved årets DM.

For det første, er det stadig et officielt DIF-DM hvis grænsen på 10 både er opfyldt, og for det andet, så kunne årets mesterskab ende på udenlandske hænder. Det vækkede lidt undren blandt sejlerne, som ikke lige var klar over de nye statutter, for det var lige præcis hvad der skete.

Øresund og højtryk!

Et stævne i ganske svag vind – ja et typisk Øresundsstævne i højtryk, var årsagen til at der kun blev gennemført fire sejladser på tre dage!

Der blev sejlet tre fredag – ingen lørdag, og en enkelt søndag, og gennem de fire sejladser viste svenske Martin Pålsson fra GKSS (Göteborg Kongelig Segel Selskab, red.) en sublim indsats.

Se fotogalleri fra Per Heegaard og fredagens sejladser her

Sejren blev grundlangt fredag, hvor den svenske besætning blev noteret for hele tre prikker, sådan. Resten af feltet havde de klassiske op og nedture i sådan et løjtvejrsstævne, hvor det er umådeligt svært at undgå et dyk på resultattavlen. Således blev Jens Christensen og Co. noteret for en serie på 4-8-4-1, ikke helt normalt og nok til en andenplads efter fire sejladser. David Hold og Co. blev noteret for en serie på 6-4-5-3, hvilket altså rakte til en samlet tredejplads.

Også medlem i Hellerup

Før de nye kapsejladsstatutter blev lavet om, ja så havde Jens Christensen og Co. altså kunne kalde sig Danmarksmestre. Men de nye statutter indeholder som tidligere nævnt, at udenlandske besætninger OGSÅ kan vinde DIF-DM. Det kræver dog at disse er medlem af en dansk sejlklub, og her kunne Martin Pålsson fremvise sit medlemskab af Hellerup Sejlklub, så alt var i skønneste orden, og den svenske besætning som også bestod af Göran Alm og Thomas Wallenfeldt kunne lade sig hylde øverst på podiet.

Samlede resultater her

MartinPalsson

Martin Pålsson fra GKSS (og HS, red.) kunne juble over deres første DIF-DM i Drage. Foto: Per Heegaard

JensChristensen

Jens Christensen med Thomas Schmiiidt og Andy Bagger sluttede som nummer to ved DM. Foto: Per Heegaard

DavidHolm

David Holm med gasterne Bo Selko og Jesper Baunsgaard sluttede som nummer tre ved DM. Foto: Per HeegaardSeneste nyheder

Uddannelse på Georg Stage

Når mænd får nok – af hinanden

Markert fremlægger DS' nye strategi