Meget let vind i Rungsted til kæmpestævne

Antallet af joller på Rungsted Havn nærmede sig de 300 og derfor var der travlt i dagene op til stævnet, for at sikre, at joller og trailere kunne være på havnen, og samtidig stadig være sikker på, at havnens øvrige brugere kunne komme rundt. Det lykkedes stort set ...

Havnen i Rungsted myldrede med frivillige hjælpere, I alt lidt over 100, både på vandet og på land, for at sikre stævnets gennemførelse. På land var det specielt opgaver som håndtering af joller og trailere der var lidt af en opgave op til stævnets start, derefter gik det løs med registrering af alle sejlere i bureauet hvor også resultathåndtering og protester blev afgjort.

KDY var repræsenteret af seks besætninger i 29’er klassen, 12 sejlere i A-opti klassen, en sejler i B opti-klassen, to sejlere i C opti-klassen, to besætninger i Feva XL-klassen, tre sejlere i Laser Radial, to i Laser Standard og to sejlere i Zoom 8-klassen.

Sol og meget let luft
Weekenden bød på sol og skyfri himmel, som desværre også var lig med stort set ingen vind. Det satte banelederne og deres mandskaber på hårdt arbejde for at sikre, at der kunne gennemføres sejladser. Sejlerne sejlede på fire forskellige baner, og de tre af banerne der lå lidt nord for havnen fik alle gennemført en række sejladser, hvorimod den bane der lå lidt syd for havnen kun fik sejlet en enkelt sejlads søndag eftermiddag lige inden tidsgrænsen.

Af resultater er det værd at fremhæve at Malthe Ebdrup og Helena Wolff fra KDY delte 1. pladsen i Opti A-klassen, samt at Johan Hendriksen kom ind på en flot 3. plads. I Laser Radial blev Michala Høeg Norsell nr. 2 og Andreas Krabbe-Christensen nr. 3. I Zoom 8 løb Simon Christiansen med sejren, og i Laser Standard klassen blev Gustav Skydsgaard nr. 2 og Christian Gunni nr. 3.

Internationalt Euro Cup for 29’er sejlerne
Blandt 29’er-sejlerne, der sejlede et internationalt stævne, var der kamp til stregen. 44 besætninger fra fem nationer var tilmeldt stævnet, og for de danske sejlere var det samtidig et udtagelsesstævne til ungdoms-VM, der sejles til sommer. Sejlerne der dyster om denne ene plads må ikke fylde 19 år i indeværende kalenderår.

Banelederen formåede at gennemføre 8 sejladser og der blev kæmpet om pladserne. Bedste danske besætning blev Jens-Christian og Jens-Philip Dehn-Toftehøj på en flot 3. plads, men da Jens-Philip bliver 20 år i år kan han ikke deltage i UVM, det var dog flot sejlet af makkerparret med den kun 14-årige bror ved roret. Bedste KDY ungdomsbesætning blev Mads Poder og Victor Ladefoged, der netop ikke blev det bedste danske ungdomshold, men der er et udtagelsesstævne mere, så alt kan stadig ske!

De mange frivillige og en del af sejlerne skulle også have noget at spise, så en gruppe stod for at lave morgenmad til 125 personer både lørdag og søndag, og sen eftermiddag at servere varm mad til 190 sejlere og frivillige.

KDY takker alle de frivillige og sejlerne, der gjorde denne weekend helt fantastisk, og tak til sponsorerne, der velvilligt gav præmier til stævnets vindere.Seneste nyheder

Uddannelse på Georg Stage

Når mænd får nok – af hinanden

Markert fremlægger DS' nye strategi