Danske sejlere med kurs mod topplaceringer på Mallorca

Ved denne uges Trofeo Princesa Sofia på Mallorca tager de danske sejlere for alvor hul på en sæson, der kulminerer i august, når Aarhus afvikler VM for alle ti olympiske klasser.

Efter de første fire dages sejladser er der danske både med helt i front i tre af de otte klasser med danskere til start.

I Laser Radial ligger OL-bronzevinder Anne-Marie Rindom på førstepladsen før de sidste to dages sejladser. Torsdag lagde hun ud med en andenplads i første sejlads - fulgt op af en mere beskeden 22. plads i næste. Sidstnævnte tæller dog som fratrækker i hendes pointregnskab, og da samtidig den førende hollænder, OL-guldvinder Marit Bouwmeester, blev noteret for en tyvstart, endte det med, at de to rivaler byttede plads i topstriden - nu med Rindom som samlet etter foran hollænderen.

Rindom og Bouwmeester har luft til forfølgerne, så lige nu tyder alt på en tæt dansk-hollandsk guldduel - som det er set adskillige gange før, bl.a. ved OL i Rio og senest ved EM i 2017.

Dansk andenplads i 49erFX

I kvindernes 49erFX ligger de tidligere dobbelte europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på en samlet andenplads. De lette vindforhold, der prægede Mallorca torsdag, er normalt ikke de to Aarhus-sejleres favoritforhold. Således lagde de torsdag ud med placeringer som 10 og 18 i de to første sejladser, før de med en andenplads i tredje sejlads fik rettet op på dagens score. Dermed forsvarede de den andenplads, som de også indtog før dagens sejladser.

De danske verdensmestre Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, havde en svær dag i de lette vindforhold, og måtte med tre tunge placeringer indkassere et fald fra tredje- til ottendepladsen i tabellen.

'Vi har store problemer med vores fart i båden i det lette vind. Selv om vi lavede nogle kanongode starter, så kunne vi ikke følge med de andre både omkring os. Derfor prøvede vi at "opfinde den dybe tallerken" ved at sejle andre steder hen på banen, hvor der så bare ikke var fordel,' fortæller Katja Salskov-Iversen om en lidt frustrerende dag på vandet.

Windsurfer overrasker

Den helt store positive, danske overraskelse ved stævnet er RS:X-windsurferen Sebastian Fleischer, der ligger på en samlet andenplads. 24-årige Fleischer har det seneste par år kæmpet med vigende resultater - så meget desto mere opmuntrende er det for den dobbelte OL-deltager nu at finde sit navn med helt i front blandt de 118 startende RS:X-surfere.

Torsdag lagde Fleischer ud med en tredjeplads i første sejlads, som han fulgte op med en 14. plads i anden. Topstillingen er helt tæt før de sidste to dage.

OL-guldvinder holder sig i top-ti

I mændenes 49er-klasse ligger tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer på en samlet ottendeplads sammen med sin nye gast, 19-årige Jakob Precht Jensen. Det er Warrer og Prechts første internationale start sammen. Højest overraskende lagde de ud med at føre efter førstedagen. Siden er de faldet lidt tilbage, men en placering i top-ti er stadig et mere end lovende udlæg for den nydannede 49er.

Link til en opdateret resultatliste her
Produktnyt