Nacra17 ulykke: C.P. ramt af roret - bragt på hospitalet for operation!

Under en træningssejlads i New Zealand, er C.P. Lübeck kommet til skade,  det skriver Sail-World.

De forløbige forlydner skulle gå på at hans krog i trapezselen fejlede, og på vej i vandet bliver C.P. ramt af Nacra 17 ror, som skulle have 'flænset' benet.

C.P. blev bragt til hospitalet af deres træningspartnere fra New Zealand Liv Mackay og Micah Wilkinson som straks kom til undsætning, og C.P. skulle være blevet opereret, og vil højst sandsynligt være væk fra vandet og sejlads et stykke tid.

De seneste opdateringer fra New Zealand går på en operation, hvor en dybere flænge i benet 'heldigvis' går på langs af benet. Der er ingen brud på benet, og alle muskler skulle være hele, og have undgået 'cuttet'...

Ulykken minder ganske meget om den franske Americas Cup sejler Franck Cammas, som for et par år siden ligeledes blev ramt af roret, og fik sin fod alvorligt kvæstet.

Ikke første Nacra ulykke

Det er ikke første gang der er sket en alvorlig ulykke med Nacra 17.

Ved Pre-Worlds sidste år i Aarhus blev Medal Racet aflyst, da flere af bådene oplevede havari med bådens sværkiste.  Man turde ikke lade bådene sejle i den forholdsvis kraftige vind som var lovet (den udeblev dog, red.), og tilbage i efteråret 2017 gik det galt for en amerikansk sejler, som fik tre fingre voldsomt beskadiget efter at have fået disse i klemme - også ved sejlads med Nacra 17 katamaranen.

Der vil helt uundgåeligt være ekstra fokus på Nacra 17 og sikkerheden, når denne ulykke nu skrives til de øvrige hendelser med båden, frem mod OL i Tokyo 2020.

Her, video fra en af træningsdagene i New Zealand:Seneste nyheder