Spindrift2 - Hovedskroget 40 meter, den er 23 meter bred og masten rager 45 meter op i luften. Hele molevitten vejer 21 ton.

Spindrift2 klar til nyt rekordforsøg

08-01-2018 13:55 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den mega-store trimaran Spindrift 2 er klar til at forfølge et rekord forsøg på Jules Verne Trophy.

Efter at have været i stand-by siden november, så ser div. vejrsystemer ud til at arte sig, og teamet er ankommet til Brest, og forventer start senere i dag mandag.

Man forventer en lidt kompliceret start, men når teamet når Azoerne skulle det hele åbne op og blive ganske gunstigt på vej mod ækvator, som man forventer at være en smule længere om at nå, i forhold til seneste forsøg. Tilbage i november krydsede man ækvator efter fire dage, 21 timer og 29 minutter - nu forventer man at være lidt over fem dage om den strækning, men herefter skulle det gerne gå stærkt.

Spindrift 2 er klar, besætningen er klar, så nu handler det bare om at få provianteret, og så forventer skipper Yann Guichard at de kan forlade havnen omkring kl. 17 og krydse startlinjen senere i dag.

YannGuichard

Yann Guichard, skipper om bord på Spindrift2. 44 år gammel og hans andet rekord forsøg. Tilbage i 2015/16 kom han rundt om koden 47 dagen 10 timer 59 minutter 2 sekunder.

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte varer til vores abonnementer

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer