Hvem mon bliver den næste Jonas Høgh Christensen? Sejlerlandsholdet er ikke repræsenteret i hverken Finn eller Laser/mænd. Foto: Flemming Ø. Pedersen/DS

Smalt sejlerlandshold i VM år - hvem bliver den næste Jonas Høgh?

10-01-2018 06:44 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Sejlerlandsholdet er udtaget, og der er - her i VM året, kun udtaget i fem forskellige klasser, repræsenteret af 11 sejlere. Sejlerlandsholdet er naturligvis toppen af dansk sejlsport, og holdet består af sejlere med niveau svarende til top-10 ved VM.

Flest er de repræsentert i 49erFX, hvor tre besætninger/både er med, og da de som bekendt er to om bord, så består 49erFX 'flåden' altså af over halvdelen af Sejlerlandsholdet. 

Hvem er den næste Høgh Christensen?

Et hurtigt vue ned over listen, så dukker spørgsmålet uundgåeligt op. Enkeltmands jolle mænd? - Laser eller Finn, hvad pokker sker der her? 

Vi savner et godt bud på den næste Jonas Høgh Christensen, og vi må bare erkende at efter Michael Hansen stoppede i Laser, så er 'hullet' ned til de kommende stjerner lige pt. for stort.

Michael Hansen sluttede lige uden for den bedste halvdel ved OL i Rio, og havde faktisk rigtig gode intentioner. Tilbage i 2016, efter OL i Rio skrev vi - 'men en femte og en sjette plads i serien fortæller mig, at der virkelig er noget at bygge videre på her, og vigtigst af alt - Michael Hansen har selv lysten til at arbejde hårdt videre. Notér gerne navnet ned – for det er ikke sidste gang, vi kommer til at skrive om Michael Hansen' - Nu er Michael Hansen skiftet til 49er, så det kan være at det blev sidste gang vi skrev om Hansen - i enkeltmandsjolle sammenhæng?

Vi går i gang med 2018 sæsonen, en Patrick Döpping eller Jonas Ullmann må være i kikkerten som et godt bud på fremtidens enkeltmandsjolle, men mangler nok lige nogle år og ikke mindst kilo på bagen, i sær til Finnjollen. På den baggrund kan man frygte at vi slet ikke bliver repræsentere i jollesportens kongeklasse Finn, når VM skal sejles i august i Aarhus, men hvad skal der ske, når tankerne henledes på OL i 2020?

Sejlerlandsholdet ser her primo 2018 ud som følger:

Skærmbillede 2018 01 03 kl. 16.16.52

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer