Comanche bliver noteret som vinder af Line Honours samt ny rekordindehaver på Sydney Hobart 2017.

Sydney Hobart: Comanche vinder protest over Wild Oats XI

28-12-2017 14:57 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den gik ikke – sådan må de sidde og tænke om bord på Wild Oats XI som sejlede ganske amatøragtigt umiddelbart efter starten på Sydney Hobart.

Da de skal gå foran Comanche vælger de at slå i sikker læ, men alt for tæt på, så tæt at Comanche må afvige sin kurs for at undgå kollision, og protestflaget blev straks sat.

Comanche førte ellers hele vejen til Hobart, og havde de holdt hjem, var protesten måske ikke blevet lagt, men på det sidste stykke ind mod Hobart, der lykkedes det Wild Oats XI at gå forbi Comanche og tage åretts Line Honours, men det var altså kun til låns - i et godt døgns tid.

For her til formiddag blev det officielt, at den internationale jury havde tildelt Wild Oats XI en straf på en time i tillægstid, og på den måde kan Comanche nu kalde sig vinder af Line Honours titlen 2017, samt blive noteret i rekordbøgerne som indehaver af rekorden Sydney Hobart.

Til dette skal de lige bemærkes at de fem første både som gik i mål, faktisk alle var inden for den gamle rekord sat af Perpetual Loyal sidste år. Den nye rekord lyder på 1 døgn, 9 timer 15 minutter og 25 sekunder. Wild Oats XI slutter dermed som nummer to i årets Sydney Hobart, godt 33 minutter efter Comanche - og efter tillægstid. 

Hvis du har lyst, så får du her link til protest-afgørelsen (ekstern pdf.)

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer