Det lykkedes Wild Oats XI at sejle forbi Comanche på de sidste sømil ind mod Hobart.

Wild Oats XI i vild afslutning på årets Sydney Hobart

27-12-2017 12:37 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Forudsigelserne skulle vise sig at holde stik – eksperterne havde forudsagt: Ny rekord, Comanche i spids hele vejen, men ville det være nok til at holde Wild Oats XI bag sig ind ad den forholdsvis vindstille bugt til Hobart?

Det var nøjagtigt sådan gik det, simpelthen – ganske utroligt, og Hitchcock kunne ikke have skrevet denne afslutning mere spændende.

Som det nok er de fleste læsere bekendt, så har Comanche protest netop mod Wild Oats XI efter en episode umiddelbart efter starten i Sydney, hvor Wild Oats vendte for tæt på Comanche i en sikker-læ situation. Wild Oats tog ikke deres 720 graders straf, og nu skal det hele altså afgøres i protestlokalet når juryen efter sejladsen er samlet.

Vild- men stille afslutning

Som ovenfor anført, det gik som præsten prædikede. Ganske utroligt så lykkes det Wild Oats XI at gå forbi Comanche i den forholdsvis løje luft, det sidste stykke på vej ind mod Hobart. Comanche rundede først ude på spidsen, men taktisk godt sejlet gik Wild Oats XI forbi, den noget bredere Comanche, og Wild Oats XI tager dermed endnu en Line Honours.

Nu er så spørgsmålet om de for lov til at beholde den titel. Protesten lagt af Comanche vil blive afgjort af juryen, og hvis der skal tildeles en straf, så kan juryen vælge at tildele Wild Oats XI en fem-minutters straf. Hvis det bliver afgørelsen, så skal der næsten målfoto til at afgøre om titlen efterfølgende skal overgå til Comanche. I skrivende stund er det ikke til at få oplyst de nøjagtige sejldadstider, men 5 minutter foran, er Wild Oats XI nok ikke!

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer