Team Saugman varmede op til 420'er VM

Tidligere verdensmester i 505 Jan Saugmann er hoppet i trapezen sammen med sin søn, og teamet har i den forgangne uge deltaget i Internationalt Australsk Mesterskab for 420 joller i Fremantle. Fra teamet har vi her på redaktionen modtaget følgende beretning fra farmand:

Stævnet fungerede som opvarmning for det nært forestående VM som også sejles i Freo, og har derfor haft deltagelse af nogle af verdens bedste 420 besætninger. Jeg må sige at niveauet hos disse unge mennesker er ret højt. Specielt Spanien, Frankrig, Australien og New Zealand skiller sig ud i toppen af resultat listen.

Den lille danske delegation bestående af Theodor og Jan Saugmann, med Theodor ved roret og farmand på wiren, havde en lidt hård start.

Theodor som har tilbragt de seneste seks måneder i Australien på High school, har sejlet lidt 420 lokalt i Adelaide, men har f.eks. aldrig sejlet hård skæring med spiler i frisk vind, som der er rigeligt af her i Freo.

Jan har på den anden side ikke sejlet som gast siden 1992. Så alle odds var lidt imod teamet, og vores kunden rakte da heller ikke til at kvalificere til Gold Fleet, så på finaledagen sejlede vi i Silver fleet.

På denne dag følte vi dog at vi fik knækket en del af koden, og var rigtig tilfredse med dagens resultater (20, 7, 11) i den friske vind, op til 13 m/sek.

Samlet blev det til en placering som 64 ud af de 95 startende både. Måske ikke prangende, men vi er på rette vej, og der er stadig nogle dage til VM starter ;-)

Link til resultatliste for Silverfleet her
Produktnyt