Francois Gabart om bord på MACIF - en imponerende rekord kom i hus lørdag nat.

En helt utrolig rekord

17-12-2017 12:15 Morten Brandt
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

42 dage 16 timer 40 minutter og 35 sekunder så hurtigt kan det gøres – jorden rundt solo signeret af Francois Gabart. Og dermed blev Thomas Covilles to år gamle og dengang helt utrolige rekord på 48 døgn og 3 timer ikke bare slået, men pulveriseret.

Teknisk set har Francois Gabart haft en fejlfri sejlads. Ingen uheld, ingen tekniske eller elektroniske problemer, ingen person skader. Vindmæssigt har heldet også været med Gabart. Man kan dog hævde, at heldet er den flittiges følgesvend. For franskmanden har sejlet langt for, at hente den rigtige vind.

Faktisk har han sejlet over 5000 sømil længere end den ideelle rute, hvilket giver ham en gennemsnitsfart på 27,2 knob på den udsejlede distance. Udover nye singlehand-rekorder på 24 timer (851 sømil) og på distancen ækvator til ækvator på 30 døgn, 04 timer og 45 minutter, satte han den hurtigste tid af nogensinde (også for både med fuld besætning) på distancen over Stillehavet med 7 døgn 15 timer 15 minutter og fra Kap Horn til Ækvator, hvor han kun brugte 6 døgn, 22 timer og 15 minutter.

Hans passage af Kalmebæltet fra syd mod nord var også mesterligt ramt, da han ikke mistede fart, men blot fløj videre nordover.

Så efter at have skåret 6 døgn 10 timer og 23 sekunder af rekorden er Francois Gabarts tid nu den næsthurtigste nogensinde! Og han er nærmere Francis Joyon vanvittige rekord i Idec Sport sat med fuld besætning på 40 døgn 23 timer 30 minutter, end på den tidligere singlehand-rekord.

Francois Gabart har tidligere vundet bl.a. Vendee Globe i overlegen stil foran Armel le C’leac og Axel Thomson. Han stillede ikke op i den seneste Vendee Globe, da han på det tidspunkt var i gang med forberedelserne til jorden rundt rekordforsøget. 

Se videoen fra Francois Gabart ankomst til Brest: 

Design VPLP

Væft CDK Technologies, Multiplas
LOA 30 m
Bredde 21 m
Dybdegang 4,5 m
Sværd 3 stk
Mast 35 m
Krydsstel 430 m2
Med slæk på 650 m2

Fra i dag har kun fire sejlere holdt rekorden: Francis Joyon, Ellen MaxArthur, Thomas Coville og Francois Gabart.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer