Der var under 1 meter mellem de to hårdt kæmpende Starbåde, da Goodison og Shceidt kæmpede om guldet. Goodison trak det længste strå...

SSL: Vinderen fundet på 'målfoto' - se highlights fra finalen

11-12-2017 06:27 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Et eminent format - intet mindre. Vi har rost den måde og det format som Star Sailors League bliver afvikler under, og vi så det igen denne weekend. Eneste minus kan være at vinderen efter de indledende, som går direkte til finalen, kan være en smule rusten, i forhold til de tre både som har sejlet kvart- og semifinale tidligere på dagen.

Det var i hvert tilfælde en af de bemærkninger der faldt efter finalen som blev sejlet lørdag aften. Mark Mendelblatt og Mark Faith havde nemlig været ganske suveræn i de indledende sejladser, men måtte tage til takke med bronze.

Målfoto

Der skulle (næsten) målfoto til efter Robert Scheidt med Henry Raul Boening (BRA) kæmpede side om side med Paul Goodison og Fritjof Kleen om guldet. På løberen ned i mål var Goodison pænt foran, men med verdens bedste sejler på læns, den mangedobbelte OL guld vinder Robert Scheidt, der var intet afgjort. Det handlede om hvem der var bedst til at gå så lavt som muligt, og her hentede Scheidt ind på Goodison - få meter før mål - efter et pust, ja der var Scheidt faktisk foran, men det modsatte skete. Goodison/Kleen fik et pust, fik pumpet båden korrekt på en bølge, og med under én meter vinder de finalesejladsen og 40.000 US$

Skal man have sejler Laser?

En sjov lille betragning og spørgsmål går på om virkelig skal have sejlet Laser for at komme i SSL finalen. Hele tre af de fire besætninger som deltog i år er tidligere Laser sejlere, og kæmpede alle om guldet tilbage i Athen 2004. Robert Scheidt vandt guld, Goodison sluttede dengang som nummer fire, og med Mendelblatt på en syvendeplads. Det må have været super sjovt, så igen at mødes 13 år efter i Star Sailors League. 

Se highlights fra finaledagen her:

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer