Harboe Cup blev sejlet i let vind, her er vi på Fevajollernes bane. Foto: Peter Toft.

Harboe Cup: Atter stor sejlerfest i Skælskør

26-09-2017 08:57
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Harboe Cup blev igen efterårets helt store sejlerfest for landets jollesejlere. Med 353 joller og et godt stykke over 400 sejlere blev der på de fem baneområder sejlet i alt 88 sejladser. Skælskør bød igen indenfor til et ganske flot efterårsvejr, og til lejligheden havde vinden besluttet sig for at give sejlerne rigtigt fine muligheder for søsætningen fra stranden i Kobæk. Slagelse Kommune havde sørget for en næsten nyrevet strand, så det værste tang var væk for de jollesejlere, som skulle søsætte fra stranden.

Let vind

Lørdag morgen bød ellers på meget let vejr, og specielt Optimisterne havde svært ved at få startet. Både på Skælskør Fjord, men også i Storebælt. Vinden kom dog, og næsten alle baner kunne lørdag gå til ro med tre sejladser i hus. Zoom8 sejlerne var dog ret udfordret af Optimist A sejlerne på samme bane. De var en smule for ivrige og måtte igennem mange 'black flag' starter, før det til sidst lykkedes banelederen at få feltet afsted. Det kan også ses på resultatlisten, og havde man blot holdt sig fri af en BFD var man sikker på en placering i toppen efter lørdagens sejladser. Det havde alle dog lært noget af, og søndagen var der næsten igen sorte flag og mange fine starter.

På Skælskør Nor var den genoplivede Tera klasse igen flot repræsenteret. 21 joller kunne sammen med 27 Fevaer nyde vejret, og med en bane tæt på land var tilskuere også ganske tilfredse. De danske Terasejlere er ganske unge i klassen og træner kraftigt på at blive bedre. Det var da også svensk triumf, da vore naboer mod øst løb med de tre øverste placeringer. Eneste dansker der kunne blande sig var Nils Christensen fra Frederikshavn, som blev dansk Klassemester.

21768661 10155194929165958 6579975452539298942 o

Der var et ganske stort antal Feva-sejlere til Harboe Cup. Foto: Peter Toft.

Og Europejollerne havde fået flyttet deres ungdoms og junior DM fra Skovshoved til Skælskør, så også i Storebælt blev der dystet om den store ære. Den løb Kristian Præst med, idet han vandt både Ungdoms og junior DM blandt de 45 deltagende Europejoller.

"Til næste år afholdes Harboe Cup som altid i den sidste septemberweekend (29.-30. september 2018) og på det tidspunkt vil der stå en ny badebro klar i Kobæk, som også kan benyttes af deltagerne ved Harboe Cup", fortæller Claus Møller Christensen, der er glad for Skælskør Amatør Sejlklubs samarbejde med Harbor bryggeri.

 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer