J/70ere på Øresund. Foto: Per Heegaard.

J/70 Grundig Sailing Cup: Svenske og jyske sejlere på podiet

Se galleri fra Per Heegaard.

25-09-2017 11:09 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Weekendens lette vind udfordrede J/70 sejlerne og arrangøren KDY på Øresund i J/70 Grundig Sailing Cup, hvor vinden på intet tidspunkt rundede de 5 m/s. Efter nogle timers venten lørdag kom sejladserne i gang og holdt nogle timer, hvor det lykkedes at få gennem ført fem gode sejladser på 30-25 min, før der var moleøl på havnen, og sejlerne efterfølgende mødtes til stævnemiddag i klubhuset, i alt 60 sejlere og frivillige til en hyggelig aften som det er tradition ved J/70 stævnerne.

Søndag formiddag bød Øresund på 2-4 m/s, hvor det lykkedes at gennemføre to gode sejladser i en stabil vindretning, inden solen for alvor brændte igennem, men så forsvandt vinden også. Efter et par timers venten valgte stævneleder Peter Lübeck at sende sejlerne på land, men alle var tilfredse med weekendens syv gode sejladser.

Grundig Cup 2017

Dejligt vejr på Øresund ved Grundig Cup.

Jakob Nikolajsen og besætningen fra Horsens, som førte efter lørdagens sejladser, endte på den samlede andenplads, lige efter det et svensk hold fra Hjuviks Båtklub ved Göteborg med Martin Nielsson ved roret. Horsens besætningen måtte om lørdagen desværre sande, at det kan koste dyrt med tang på kølen, hvor de i en af sejladserne mistede farten fuldstændig og rutchede ned gennem feltet pga. søgræs på kølen. Så de skulle måske nok tidligere i sejladsen have valgt af bakke i en vending, miste et par pladser og derefter fortsætte.

Søren Larsen & besætning fra Sejlklubben Neptun Vejle besatte stævnet samlede tredjeplads, foran den anden Horsens båd med Nacra 17 sejleren Annette Viborg Damsgaard ved roret. Horsens har i øvrigt lige fået deres tre J/70ere for nogle uger siden.

GrundigCupKDY

Det bedste Øresunds hold blev et KDY hold Toby Austin-Fraser ved roret med match race sejleren Joachim Aschenbrenner som taktiker.

Vinderne fra J/70 stævnet i august fra Thurø Sejlklub med Claes Hulthin Sørensen ved roret endte denne gang på sjettepladsen, og det viser at bredden i klassen er stor.
Taarbæk Sejlklub er også en af de klubber som har fået ny J/70 i år, og stillede med et ungdomshold med Carl Vilhelm Bech ved roret, som blev nr. 12 blandt feltets 14 både.

Se Per Heegaards billeder her i et galleri.

Resultater

1. Martin Nilsson/Johan Mossberg/Johan Johanson/Filipa Moseborg, Sverige, 13 points

2. Jakob Nikolajsen/Jeppe Bregendahl/Mikkel Hougaard/Andreas Skjerning, Horsens Sejlklub, 20 points

3. Søren Larsen/Claus Pedersen/Uffe Schmidt/Carsten Jessen, Sejlklubben Neptun Vejle, 21 points

4. Annette Viborg Damsgaard/Peter Bjerremand/Kasper Bjerremand/Mathias Borreskov, Horsens sejklub, 28 points

5. Toby Austin-Fraser/Joachim Aschenbrenner/August de la Cour/Simon Østergaard, KDY, 30 points

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

20,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer