Et af årets sidste jollestævner er Harboe Cup i Skælskør. Foto: Kai-Ole Mortensen.

Over 400 jollesejlere samles til Harboe Cup

20-09-2017 10:36
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Så er der kun kort tid til Skælskør Amatør-Sejlklub byder mere end 400 sejlere velkommen til Skælskør. Sammen med dem kommer normalt mere end 250 trænere, forældre, søskende og familie til efterårets største jollestævne - Harboe Cup. Harboe Cup som nu også er en del af Dansk Sejlunions Grand Prix serie og junior-/ungdoms DM for Europajoller.

Udsigt til tørvejr

Vejrudsigten giver lige nu rigtigt gode betingelser for stævnet og sejlerne i betragtning af den september, vi har haft. Måske ønsker vi lidt mere vind, men det ligner næsten tørvejr. Der er i alt tilmeldt over 360 joller som kommer til at dyste på vandene omkring Skælskør. "Vi er klar til at modtage vores mange gæster og selvom vi ved, at der bliver trængsel nogen steder, så ved vi også, at vi gør alt for at de føler sig velkomne og får en god weekend", lyder det fra Claus Møller Christensen.

Harboe.jpg

Nogle jolle søsættes fra Kobæk Strand.

Der er i forbindelse med stævnet involveret cirka 100 frivillige hjælpere, som både på land og på vandet gør deres til en succesfuldt stævneafvikling. På Skælskør Nor sejler RS-jollerne Tera og Feva. "Traditionelt er vores stævne landets absolut største for Fevaer, og vi ser 27 joller med 54 spændte sejlere dyste på Noret, med rig mulighed for tilskuerne fra at følge med. Men i år tropper Tera sejlerne også op i stort antal. Med 20 deltagere er vi også her absolut landets største event for dem", udtaler Claus Møller Christensen.

På Skælskør fjord sejler de yngste, nemlig Optimist B og C sejlerne. Også dette farvand er trygt og med fantastisk mulighed for tilskuerne at følge med i afviklingen af stævnet. Der kommer over 100 joller på fjorden samt en masse trænerbåde.

Det største felt er at finde i Storebælt ud for Kobæk strand. Her kommer Optimist A, Zoom 8, Europa, Laser, 29'er og Hobie Cat 16 Spi til at dyste på tre forskellige baneområder. Søsætning foregår fra stranden, og traditionelt lokker det også en del tilskuere til, når mere end 200 joller skal i vandet. Det er livligt, men med god plads og godt humør.

Stor aktivitet

Sejladserne starter på vandet lørdag kl. 11 og søndag kl. 10, hvilket betyder, at der er livlig aktivitet på havn, strand og ved Skælskør Plejecenter allerede fra kl. 8.00 begge dage. Joller klargøres af sejlerne og forældre og mange andre giver en hånd med når jollerne skal søsættes. Der er gode muligheder for at komme tæt på sejlerlivet blandt unge og yngre sejlere, hvoraf nogen af dem uden tvivl bliver kommende olympiske deltagere. Allerede nu har mange af dem opnået flotte resultater både i ind- og udland.

Flotte præmier

"Også i år samler vi 300 sejlere og familie til spisning lørdag aften, hvor vi efterfølgende afholder den årlige lodtrækning over sponsorpræmier. Lodtrækningen er mellem alle rettidigt tilmeldte sejlere og plejer at være et stort tilløbsstykke, hvor også interesserede der ikke er tilmeldt spisningen kan deltage. Det er ikke muligt for en klub som vores at arrangere et så stort event uden de mange gode sponsorer, både lokale og nationale. Specielt Harboes Bryggeri yder en stor støtte, som deltagerne også nyder godt af. De glæder sig altid til at nyde bryggeriets produkter. Men mange andre har også ydet værdifuld støtte. Det er Nykredit, Lærkestensgaardens Kartofler, Slagelse Kommune, One Sails, Pro Safe, Palby Marine, Aarhus Seashop, DinghyShop, Winner, Orkla Foods, SLAM og Dalmose El-Service", slutter Claus Møller Christensen.

PræmierHarboeCup

Der er mange gode præmier at hente som sejler.

 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer